Atjaunotā vācu marka “Borgward” parādīs sporta auto konceptu (+ foto)

Uz Frankfurtes autoizstādi atjaunotā vācu marka “Borgward” ved sporta auto konceptu, kura nosaukums “Isabella” aizgūts no klasiskā 60.gadu modeļa.

Modelis “Isabella Borgward” piedāvājumā bija no 1954. līdz 1962.gadam. Astoņu gadu laikā tas tika saražots vairāk nekā 200 000 eksemplāru lielā skaitā, kļūstot par 1929.gadā dibinātās vācu kompānijas veiksmīgāko modeli. Divdurvju “Isabella” bija pieejama ar vairākiem virsbūvju tipiem, ieskaitot kupeju, kabrioletu un universālu. Par dzinējspēku tika izmantots 1,5 litru 75 Zs benzīna dzinējs, kas strādāja pārī ar četru pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Neraugoties uz panākumiem ražošanas sākumā, Isabella bija lemts kļūt par Brēmenē bāzētās kompānijas pēdējo modeli (oficiāli tā bankrotēja 1961.gadā) līdz pat mūsdienām, kad pēc 54 gadu klusēšanas (darbība atsākās 2015.gadā) tā atgriežas ar Ķīnas investoru palīdzību.

Šobrīd Brēmenē top “Borgward” rūpnīca, kas ekspluatācijā tiks nodota 2018.gada sākumā. Zināms, ka pirmie modeļi, kas taps uz jaunās rūpnīcas konveijera, būs krosoveri “BX5” un “BX7”.

60.gadu Isabella

Borgward Isabella 2017.gada koncepts Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.