“Audi A8” ar jaunāko autonomās braukšanas tehnoloģiju (+ foto)

Frankfurtes autoizstādē “Audi” nodemonstrēs jaunākās iestrādes autonomās braukšanas jomā. Līdztekus ar diviem konceptiem tiks parādīts “A8” – pirmais sērijveida modelis ar “Level 3” autopilotu.

Jaunās paaudzes A8 iebūvētais autopilots var pārņemt vadību brīžos, kad transporta kustība kļūst saraustīta, piemēram, satiksmes korķos uz automaģistrāles. Kolīdz vadītājs aktivizē sistēmu, elektronika uzņemas atbildību par braukšanas uzsākšanu, mašīnas paātrināšanu un bremzēšanu, kā arī noturēšanu savā joslā. Atšķirībā no Level 2 jaunākā sistēma neprasa turēt rokas uz stūres un manipulācijas ar pedāļiem, tādēļ vadītājs var veltīt laiku citām lietām. Sistēma darbojas līdz ātrumam 60 km/h, taču vadītājam jābūt gatavam pēc elektronikas pieprasījuma atgriezties pie stūrēšanas.

Frankfurtē tiks parādīti arī divi koncepti ar Level 4 un Level 5 autopilotu. Pirmais no tiem ir 4,90 m gara krosa kupeja, kas izgatavota uz Audi E-Tron Sportback Concept bāzes un aprīkota ar trim elektromotoriem, kas attīsta kopējo jaudu 503 Zs. Prototips ir savienots ar mākoņservisu un citiem automobiļiem ar Car-to-X tehnoloģijas palīdzību un autopilota režīmā spēj patstāvīgi pārvietoties pa autostrādi ar ātrumu līdz pat 130 km/h, tajā skaitā, mainot arī joslas bez vadītāja iejaukšanās.

Level 5 sistēma iebūvēta Audi D segmenta konceptam, kas aprīkots ar četriem elektromotoriem. Šajā gadījumā elektronika vadību uzņemas pilnībā un automašīnas pasažieri braucienā pavadīto laiku var izlietot pēc saviem ieskatiem. Audi ziņo, ka prototips izmantots, lai parādītu jaunākās iestrādes vadības, multimediju un tehnisko palīgu jomā. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem konceptuālais elektromobilis spēs nobraukt 700 līdz 800 km.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.