Mežonīgais Ford F-150 Raptor pikaps iegūst viedo piekari (+ VIDEO)

Ekstremālais Raptor pikaps ieguvis adaptīvo piekari ar elektroniski vadāmiem Fox Racing amortizatoriem un Live Valve tehnoloģiju, kas palīdzēs automašīnai vēl labāk pielāgoties ceļa un bezceļa apstākļiem.

Viedās piekares darbību pārvalda Ford inženieru izstrādāts algoritms. Piemēram, braucot pa ceļu, amortizatori kļūst cietāki, lai nodrošinātu labāku vadāmību, bet pagriezienos elektronika saspiež ārējos statņus, samazinot sānsveri. Bezceļu režīmā turpretim piekares darbība kļūst manāmi komfortablāka, cenšoties nogludināt bedru un akmeņu negatīvo ietekmi.

Piekare spēj noteikt priekšējo riteņu atraušanos no ceļa un nepieļauj “vēdera” atsišanos pret zemi piezemēšanās brīdī. Tā pielāgojas aktīvam braukšanas stilam, mainot cietības pakāpi agresīvāku iestatījumu virzienā.

Neraugoties uz tehnisko jaunievedumu Ford F-150 Raptor ģeometriskie parametri palikuši bez izmaiņām: priekšpusē piekares gājiens ir 330,2 mm, aizmugurē 353 mm, bet uzbraukšanas leņķis ir 30 grādi.

Pikaps komplektēts ar 3,5 litru V6 dzinēju, kas attīsta 380 Zs (637 Nm) un darbojas tandēmā ar 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.