Euro NCAP piecu zvaigžņu vērtējums jaunajam Opel Grandland X (+ foto)

Savos jaunākajos drošības ziņojumos, kas publicēti šodien, Euro NCAP, pamatojoties uz labu novērtējumu četrās drošības zonās – pieaugušo pasažieru aizsardzībā, bērnu pasažieru aizsardzībā, gājēju aizsardzībā un drošības palīdzības sistēmās, piešķīra jaunajam Opel Grandland X kompaktajam SUV (Sport Utility Vehicle) maksimālās iespējamās piecas zvaigznes.

Euro NCAP arī pārbaudīja papildaprīkojumā pieejamo automātisko avārijas bremzēšanas sistēmu, kuru Grandland X klienti var pasūtīt papildus standarta drošības aprīkojumam. Saskaņā ar Euro NCAP datiem, sistēma testos ir uzrādījusi labus rezultātus.

Tāpat kā automātisko avārijas bremzēšanas sistēmu, Opel Grandland X piedāvā arī citas pirmās klases palīdzības un drošības sistēmas. Piemēram, vadītāja miegainības noteikšanas sistēma var laikus atpazīt tipiskās noguruma pazīmes un atgādināt autovadītājiem par regulāriem pārtraukumiem garākos braucienos. Opel jaunais pretendents populārajā SUV tirgū arī nodrošina optimālu nakts redzamību, neapžilbinot citus. Papildu AFL LED lukturi rada spilgtu, baltu gaismu, kas faktiski nakti pārvērš dienā un automātiski pielāgojas braukšanas situācijai.

Grandland X vadītāju prāts ir mierīgs pateicoties Opel OnStar[1]. Personīgā savienojuma un servisa palīgs var palīdzēt nogurušajiem autovadītājiem atrast autostāvvietu[2] vai rezervēt viesnīcas numuru[3], kā arī piedāvā pakalpojumus, piemēram, nozagta transportlīdzekļa asistentu vai Wi-Fi pieslēgumu. Ja rodas ārkārtas situācija, sargeņģelis automātiski reaģē uz avāriju, savienojot transportlīdzekļa pasažierus ar noderīgu konsultantu, nevis automātisko atbildētāju.

[1] OnStar pakalpojumam nepieciešama aktivizēšana un OnStar Europe Ltd. konts. Wi-Fi piekļuves punkta pakalpojumiem nepieciešams mobilā tīkla operatora pieslēgums. Pēc izmēģinājuma perioda beigām var tikt iekasēta papildus maksa. Visi pakalpojumi atkarīgi no mobilā tīkla pārklājuma un pieejamības. Apmeklējiet [LOCAL SITE], lai uzzinātu par pakalpojuma iespējām un izmaksām.

[2] Izmantojot Booking.com.Ir nepieciešama e-pasta adrese un kredītkarte.

[3] Izmantojot Parkopedia

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.