M klases Mercedes saņem augstāko atzīmi drošības testos (+ video)

ASV ceļu drošības apdrošināšanas institūts (IIHS) ar augstāko atzīmi Top Safety Pick+ novērtējis Mercedes-Benz M-Class 2014.gada modeļa pasažieru drošību.

Drošības testi pierādīja, ka Mercedes apvidus auto veiksmīgi izturējis triecientestu ar 25 procentu pārklājumu, kā arī uzrādījis labus rezultātus citās pārbaudēs, ieskaitot uzbraukšanu no aizmugures un apgāšanās imitāciju. M klases apvidus auto kļuvis par pirmo Mercedes modeli, kas nokārtojis stingrākiem kritērijiem (spēkā no 2012.gada vasaras) atbilstošo IIHS pārbaudi.

Foto: Publicitātes foto

Dati, kas tika iegūti triecientestos, liecināja, ka avārijas gadījumā vadītājs var gūt kreisā ceļa traumu, taču citas ķermeņa daļas ir pasargātas droši un traumu iespējamība ir maza, frontālais gaisa spilvens labi pasargā galvu, bet drošības aizkari novērš kontaktu ar virsbūves sānu daļu, plīstošiem stikliem un citiem priekšmetiem, kas varētu iekļūt no ārpuses.  

Foto: Publicitātes foto

Speciālisti atzīmēja, ka visiem M-Class apvidniekiem, kas ražoti pēc 2013.gada augusta pastiprināta durvju sliekšņu konstrukcija, kas ievērojami uzlabojusi pasažieru drošību.  

Triecientesti ar 25 procentu pārklājumu notiek ar ātrumu 64 km/h triecoties pret šķērsli. Tādejādi tiek imitēta automobiļa sadursme ar koku vai laternas stabu. Pagaidām šādu pārbaudi spējuši izturēt vien nedaudz vairāk kā 20 modeļu.  

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.