Jaunā taksometru kārtība Rīgas lidostā rada ceļu satiksmes traucējumus (+ video)

Taksometri starptautiskajā lidosta “Rīga” rada nopietnus ceļu satiksmes traucējumus, pauda lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Viņa norādīja, ka traucējumus rada lielais taksometru skaits, kas vienlaikus mēģina izmantot bijušo tā saukto taksometru līniju, kurā atbilstoši tiesas sprieduma tagad ir brīva piekļuve ikvienam transportlīdzeklim.

“Tas apdraud gan citus satiksmes dalībniekus, gan lidostas pasažierus un viesus,” sacīja Karnīte.

Viņa piebilda, ka lidosta meklē risinājumus, lai, nepārkāpjot tiesas lēmumu, situāciju sakārtotu un haosu mazinātu.

Kā ziņots, pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no vakardienas, 6.septembra, taksometru līnija starptautiskajā lidostā “Rīga” iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1.

Lidosta gan kritizējusi tiesas pozīciju, uzsverot, ka attiecīgais lēmums saistībā ar ierobežoto piekļuvi taksometrustāvēšanas joslai lidostas teritorijā ir pretrunā ar starptautiskajiem un nacionālajiem normatīvajiem aktiem par civilās aviācijas drošību un tas ne tikai būtiski ietekmēs lidostas darbu, bet arī apdraud Latvijas kā Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) līgumslēdzējvalsts saistību izpildi.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā – uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

Lasi vēl iAuto:

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.