Rikjardo triumfē F-1 Monako “Grand Prix” izcīņā

“Red Bull” vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo svētdien slavenajā Monako trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītajā posmā.

Montekarlo ielās notikušajā sacīkstē Rikjardo bija ātrākais noi starta līdz finišam, jo sestdien viņš palika nepārspēts arī kvalifikiācijā. Tiesa, sacīkstē austrālietim nācās izbaudīt satraucošus mirkļus, jo viņa formulai sacensību sākumā bija tehniskas problēmas.

Rikjardo aizvadīja prefektu nedēļas nogali, jo pirms tam bija ātrākais arī trīs treniņbraucienos, sagādājot “Red Bull” komandai skaistu dāvanu, jo šī vienība nedēļas nogalē aizvadīja savu 250.F-1 “Grand Prix” sacīksti.

Tikmēr otrais svētdien bija “Ferrari” pilots Sebastjans Fetels no Vācijas, kamēr trešo vietu ieņēma pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ar “Mercedes”.

Rikjardo 78 apļus Montekarlo ielās veica stundā, 42 minūtēs un 54,807 sekundēs, par +7,336 sekundēm pārspējot Fetelu, kamēr Hamiltons atpalika jau par 17,013 sekundēm.

Austrālietim šī bija otrā uzvara šosezon sešos aizvadītajos F-1 posmos, kā arī septītā karjerā. Panākums viņam ļāva pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā, kur līderis ir Hamiltons, bet otrais Fetels.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika soms Kimi Reikenens ar “Ferrari” un viņa tautietis Valteri Botass ar “Mercedes”, sešinieku noslēdzot francūzim Estebanam Okonam no “Force India” komandas.

Pie kopvērtējuma punktiem tika arī francūzis Pjērs Gaslī (“Toro Rosso”), kurš bija septītais, tālāk sekojot vācietim Niko Hilkenbergam (“Force India”) un nīderlandietim Maksam Verstapenam (“Red Bull”), kurš sacīksti sāka no pēdējās starta vietas, jo pēc sestdien piedzīvotās avārijas trešajā treniņu braucienā, nepiedalījās kvalifikācijā. Savukārt desmitnieku noslēdza “Renault” spāņu pilots Karloss Sainss juniors.

Kopvērtējumā pēc septītā posma sacensībām līderpozīcijā ar 110 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 96 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 72 punktiem ir Rikjardo.

Vēl sešiniekā ar 68 punktiem ir Botass, 60 punktus izcīnījis Reikenens, bet 35 Verstapens.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 178 punktiem atrodas “Mercedes”, kamēr “Ferrari” komandai ir 156 punkti, bet trešā ar 107 punktiem tikmēr ir “Red Bull”.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas “Grand Prix” norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā “Mercedes” palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Nākamais F-1 posms 10.jūnijā notiks Kanādā.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.