24 miljardi un “Audi Q8” 2019.gadā (+ foto)

Ikgadējā “Audi AG” galvenās vadības tikšanās laikā spriests par kompānijas nākotnes plāniem, modeļu saimes papildinājumu un investīciju programmām.

Minētajā sanāksmē “Audi” vadītājs Ruperts Štadlers paziņojis par 24 miljardu eiro investīcijām, kas tiks investētas laika posmā no 2015. līdz 2019.gadam. 70 procenti no šīs summa tiks novirzīti jaunu tehnoloģiju un modeļu izstrādei, tajā skaitā modelim “Q8,” kas “Q” saimi papildinās 2019.gadā.

Krosovers “Q8” tiks veidots uz pašreizējā flagmaņa “Q7” otrās paaudzes modeļa bāzes, iegūs vēl dinamiskākas virsbūves līnijas un tirgū konkurēs ar “BMW X6” un “Mercedes GLE Coupe.” “Audi” krosovera garums būs aptuveni pieci metri, kas tam dod zināmas priekšrocības attiecībā pret konkurentiem. Automobilim būs oriģināla dizaina priekšpuse, aizmugures daļa ar strauji lejupkrītošu jumta līniju un salīdzinājumā ar “Q7” vēl greznāks un labāk aprīkots salons, savukārt par papildu maksu standarta dīvānu aizmugurē varēs nomainīt pret diviem atsevišķiem komfortabliem sēdekļiem.

Kā saimes flagmanis, “Q8” ir gandrīz simtprocentīgi drošs kandidāts īpaši jaudīgajām “S” vai “RS” versijām. Spēka agregātu klāstu veidos jaudīgo astoņu cilindru motoru benzīna un dīzeļa versijas, kā arī “Plug-in” hibrīds, kas būs jaudīgāks nekā pašlaik “Q7 e-tron” izmantotā iekārta ar 373 ZS.

Autobild.de mākslinieka interpretācija Foto: Autobild.de

Autobild.de mākslinieka interpretācija Foto: Autobild.de

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.