“Lamborghini” piesaka hiperātru superauto

Peblbīčas motoršovā, kas augusta vidū notiek ASV rietumkrastā, “Lamborghini” parādīs ekskluzīvu superauto, ko paši nodēvējuši par “HyperVeloce” – tulkojumā „hiperātrs”.

Lai gan informācijas par šo projektu nav daudz, daži mediji vēsta, ka jaunā supermašīna tiks izgatavota uz “Aventador LP750-4 SuperVeloce” bāzes un tiks aprīkota ar 6,5 litru divpadsmit cilindru atmosfērisko motoru, kura jaudu palielinās līdz 750 – 800 ZS.

Ražotājs plāno izgatavot 30 “HyperVeloce” eksemplārus – 20 no tiem būs kupejas, 10 – ar rodstera tipa virsbūvi. Paredzams, ka ekskluzīvās automašīnas cena pārsniegs divus miljonus dolāru.  

“Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce” tika nodemonstrēts 2015.gada Ženēvas autoizstādē. No standarta “Aventador” (700 ZS) tas atšķiras ar vieglāku konstrukciju (- 50 kg), kas panākts zināmu skaitu detaļu nomainot pret analogiem no oglekļa šķiedras, bet motors „superātrajam” ir par 50 ZS spēcīgāks. 100 km/h šādfs auto sasniedz 2,8 sekundēs, maksimālais ātrums – 350 km/h.

Neraugoties uz to, ka no pirmizrādes Ženēvā pagājuši vien daži mēneši, jau jūnija sākumā ražotājs paziņoja, ka viss 600 eksemplāru izgatavošanai paredzēto “Aventador LP750-4 SuperVeloce” krājums ir rezervēts un pieteikumu pieņemšana no klientiem tiek pārtraukta. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.