Ķīnieši pasūta Saab elektromobiļus 12 miljardu vērtībā

Zviedru autobūves kompānijas Saab īpašnieki NEVS parakstījuši līgumu ar Ķīnas Panda New Energy par 150 000 elektrisko sedanu Saab 9-3 piegādi. Darījuma summa – 12 miljardi dolāru.

Vienošanās paredz, ka līdz 2020.gadam elektrisko un hibrīda transportlīdzekļu iznomātājs Panda New Energy saņems 150 tūkstošus elektrisko Saab 9-3, bet vēlāk – vēl 100 tūkstošus.

Tehnisko informāciju par Saab 9-3 elektrisko modifikāciju kompānija NEVS atklāja jau 2014.gadā. Toreiz tika ziņots, ka automobilis komplektēts ar 140 ZS jaudīgu elektromotoru un Ķīnas kompānijas Beijing National Battery Technology akumulatoru komplektu, kas novietots zem grīdas. No vietas līdz simtam elektriskais Saab var paātrināties 10 sekundēs un ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem nobrauc aptuveni 200 kilometrus. Pēc tam tika uzsākta neliela apjoma ražošana, kas drīz vien apstājās.

Ilgu laiku par Saab nebija nekādu ziņu, bet aizvadītājā nedēļā parādījās informācija, ka NEVS atradis investoru, kas gatavs ieguldīt “miljardiem kronu lielus finanšu līdzekļus,” ļaujot kompānijai līdz 2020.gadam izstrādāt četrus jaunus elektriskās piedziņas modeļus.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.