Mediji: Bijušais “Volkswagen” vadītājs Vinterkorns joprojām saņem apjomīgu algu

Bijušais Vācijas autobūves koncerna “Volkswagen” vadītājs Martins Vinterkorns, kurš saistībā ar vērienīgo izmešu skandālu atkāpās no savas amata, joprojām ir uzņēmuma amatpersona un saņem apjomīgu atalgojumu, piektdien vēsta divi vācu mediji.

Biznesa laikraksts “Handelsblatt” un ziņu programma “Frontal 21” ziņo, ka Vinterkorna darba līgums saskaņā ar iepriekšēju vienošanos ilgst līdz 2016.gada beigām un viņš saņem algu pilnā apmērā.

Abi mediji atsaucas uz informācijas avotiem “Volkswagen” uzraudzības padomē.

68 gadus Vinterkorns uzņēmumu vadīja no 2007.gada līdz šā gada septembrim, kad atklātībā nonāca informācija par izmešu skandālu.

Viņa darba līgums paredz, ka viņa pamata alga veido 1,62 miljonus eiro gadā, kurai papildus tiek pierēķinātas dāsnas prēmijas.

Vinterkorns atalgojumā par 2014.gadu kopumā saņēma vairāk nekā 15 miljonus eiro. Savukārt par šo gadu viņš varētu saņemt vairāk nekā desmit miljonus eiro.

“Handelsblatt” raksta, ka “Volkswagen” vēlējies izbeigt saistības ar Vinterkornu, taču nav vēlējies viņam izmaksāt apjomīgu aiziešanas prēmiju, bažījoties par sabiedrības kritiku.

Tikmēr Vinterkorns nav atteicies no šīs naudas, jo sevi skandālā uzskata par nevainīgu.

“Volkswagen” septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.