“BMW M4 GTS” pārspēj “Ferrari 458 Italia” laiku Nirburgringas trasē (+ video)

Jaudīgā kupeja “BMW M4 GTS” veikusi Nirburgringas trasi 7 minūtēs 27,88 sekundēs, kas ir ātrāk nekā “Ferrari 458 Italia” (7:28), “McLaren MP4-12C” (7:28) un “Porsche Carrera GT” (7:28,71).

“BMW M4 GTS”, ko bavārieši dēvē par ātrāko sērijveida modeli kompānijas vēsturē, debitēja oktobrī. Neraugoties uz visai iespaidīgo cenu (no 142 600 eiro), kas ir par 70 000 eiro vairāk nekā prasa par parasto “M4”, jau novembrī “BMW” ziņoja, ka visi 700 eksemplāri ir izpārdoti un pasūtījumu pieņemšana tiek pārtraukta.

“BMW M4 GTS” iebūvēts trīs litru sešu cilindru twin-turbo motors, kas attīsta 500 Zs jaudu un 600 Nm griezes momentu. Komplektā ar septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu, modernizētu “Launch Control” ātrā starta sistēmu un ūdens iesmidzināšanas sistēmu, kas uzlabo motora atdevi, pagarina tā kalpošanas ilgumu un samazina degvielas patēriņu, bavāriešu sporta auto 100 km/h sasniedz 3,8 sekundēs – par 0,3 sekundēm ātrāk nekā sērijveida “M4”. “BMW M4 GTS” maksimālais ātrums ir 305 km/h.

Kupejas komplektācijā iekļauti ekskluzīvi alumīnija riteņu diski ar “Michelin Pilot Super Cup 2” riepām, karbona-keramikas bremzes, OLED organisko diožu lukturi aizmugurē, regulējams spliteris priekšā un liels antispārns aizmugurē. Salonā iebūvēta ar alkantaru apvilkta sporta stūre un sporta sēdekļi ar oglekļa šķiedras karkasu. Par papildu maksu pircējs var iegādāties “Clubsport Package” ar kabīnes drošības karkasu, sešpunktu drošības jostām un ugunsdzēsības sistēmu.  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.