Pastiprinātajos Ceļu policijas reidos līdz šim niecīgs aizturēto dzērājšoferu skaits

Ceļu policijas rīkotajā reidā šodien līdz plkst.19 uz Latvijas ceļiem aizturēti seši autovadītāji, kas bijuši alkohola reibumā un kuriem par attiecīgo faktu noformēts protokols, aģentūrai LETA pastāstīja Valstspolicijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

“Kopumā valstij šis ir mazs rādītājs. Reids notiek mierīgi, cilvēki dodas vai nu iepirkties, vai nu uz mājām, un autovadītāji acīmredzot ir informēti par akciju. Protams, pārbaudes turpināsies arī šovakar un naktī, līdz ar to aizturēto skaits, iespējams, būs lielāks,” sacīja Jurēvica.

Kā ziņots, pirms svētkiem un to laikā visā Latvijā policija pastiprināti kontrolēs ceļu satiksmes dalībniekus. Reidi notiks no šodienas līdz pat 3.janvārim.

Tāpat Ceļu policija uzmanību pievērsīs mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, uzraugot, vai gājēji rūpējas par savu drošību, lietojot atstarojošās vestes.

Lai svētki aizritētu priekpilni un droši, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aicina satiksmes dalībniekus rūpēties par savu un tuvinieku drošību, īpaši aicinot mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus būt apdomīgiem un, pirms šķērsot brauktuvi, kārtīgi pārliecināties, vai tuvumā esošais transportlīdzeklis viņus ir pamanījis, savukārt spēkratu vadītājus aicina nesēsties pie stūres, ja ticis lietots alkohols.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.