“BMW” parāda žestu vadības iespējas “Vision Car” konceptā

Vācijas autobūves kompānija “BMW” uz Lasvegasas CES elektronikas izstādi vedīs konceptu “Vision Car”, kas demonstrē Bavārijas inženieru jaunākās iestrādes žestu vadības jomā.

Pērnā gada CES izstādē “BMW” parādīja žestu vadības tehnoloģiju, kas ar vienkāršām pirkstu kustībām ļauj pārvaldīt dažas automobiļa funkcijas, piemēram, tālruņa zvanu pieņemšana, audio sistēmas skaļuma regulēšana utt., bet šogad tiek demonstrēta tehnoloģijas nākamā evolūcijas pakāpe, kas gada laikā spērusi lielu soli uz priekšu.

“Vision Car” pamatā ir trīsdimensiju tehnoloģija “AirTouch”, kas ļauj regulēt, pārvaldīt un darbināt navigācijas sistēmas, multimediju iekārtas un sakaru sistēmas izvēlnes ne vien vadītājam, bet arī pasažierim.  

Sensori, kas atpazīst žestus, iebūvēti “Vision Car” priekšējā paneļa konstrukcijā. Lai aktivizētu multimediju sistēmas funkcijas vadītājam vai pasažierim jāpastiepj roka priekšējā paneļa centra virzienā. Ar roku kustībām var ritināt galvenās izvēlnes un izvēlēties apakšizvēlnes, turklāt automašīnai ir papildu funkcijas, kas sasniedzamas, nospiežot pogu uz stūres (vadītājs) vai labajām durvīm (pasažieris). Ja papildu funkcijas tajā brīdī būs pieejamas, sistēma par to paziņos, izgaismojot stūres ratu un roku balstu.

Piebildīsim, ka “AirTouch” sistēmas pirmā pakāpe jau tagad pieejama jaunās paaudzes (G11) 7.sērijas sedanam, nodrošinot piecu funkciju pārvaldīšanu. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.