Tāds būtu izskatījies jaunais “Škoda Roomster” (+ foto)

Varēja būt, bet nebūs – “Instagram” publicētie attēli no “Škoda” rūpnīcas rāda, kāds varēja izskatīties “Roomster II”, ja vien projektam būtu lemts piepildīties.

“Škoda Roomster” jaunās paaudzes nebūs – īsu brīdi pirms pašu noliktās jaunā modeļa prezentācijas 2016.gadā, vadība pieņēmusi lēmumu projektu pārtraukt. Tas noticis neraugoties uz to, ka jaunais modelis tikpat kā bija pabeigts un rūpnīca paguva izgatavot 100 pirmssērijas mašīnas, ko izmantoja testiem.

Globālajā tīmeklī publicēti vienas šādās automašīnas attēli, kas uzskatāmi pierāda “Roomster II” līdzību ar “Volkswagen Caddy”. Nekā neparasta šajā apstāklī nav, jo jauno modeli čehi izstrādāja uz vācu furgoniņa bāzes. Tādejādi “Roomster”, kas pirmajā paaudzē bija izgatavots uz “Škoda Fabia” bāzes un startēja mazauto klasē, būtu pieaudzis izmēros un pārceltos uz kompakto klasi.

Attēli rāda, ka daudz pūlējušies čehi nebija – no “VW Caddy” jaunais “Roomster” atšķiras ar “Škoda” jaunajiem modeļiem līdzīgu priekšpusi, citādi paliekot tas pats “VW Caddy”.

Vācu “Autobild” spriež, ka tieši tas kļuva liktenīgs “Roomster II” projektam – pārāk lielā līdzība radītu neveselīgu konkurenci koncerna modeļu starpā un sniegtu priekšrocības lētākajam čehu modelim, bet tas “VW” (“Škoda” ietilpst “VW Group” sastāvā) nav vajadzīgs.

“Roomster” vietā čehi sola trīs krosoverus – sākot ar mazu pilsētas SUV un beidzot ar ietilpīgu modeli, kam būtu septiņas sēdvietas.

Škoda Roomster II Foto: Ekrānšāviņš no Instagram

VW Caddy Foto: Publicitātes foto

Škoda Roomster pirmā paaudze Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.