“VW Phaeton” ražošanu pārtrauks martā (+ foto)

“Volkswagen” flagmanis – sedans “Phaeton”, uz konveijera paliks līdz 2016.gada martam. Pēc tam “Phaeton” ražošana tiks pārtraukta, lai pēc dažiem gadiem atgrieztos dzīvē kā videi draudzīgs elektriskās piedziņas modelis.

Vācu “Auto-motor-und-sport.de” raksta, ka marta beigās luksusa sedana ražošana Drēzdenes “Gläserne Manufaktur” („caurspīdīgajā rūpnīcā”) tiks pārtraukta, par ko jau paziņots ražošanā iesaistītajiem 500 darbiniekiem.

Tehniskie cehi netiks slēgti – tos pārkārtos “Phaeton” pēcteča uzņemšanai, kas no 2002.gada ražotā limuzīna dzīvi turpinās kā elektriskās piedziņas modelis. Ātrāk gan par 2018.gadu to nevajadzētu gaidīt, jo “Volkswagen” bija spiests pārskatīt attīstības plānu, ņemot vērā izdevumus, kas kompāniju skars sakarā ar atgāzu skandālu.

“Phaeton” tiek ražots no 2002.gada. Jaunākā paaudze ir apritē no 2010.gada un pircējiem tiek piedāvāta 5059 mm gara parastā versija (EUR 89 650), kā arī pagarinātais modelis ar 5253 mm kopgarumu (EUR 98 550). Abos gadījumos pilnpiedziņas automašīnas motortelpā iebūvēts V8 motors ar 335 ZS jaudu, kas strādā pārī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: ekrānšāviņš no auto-motor-und-sport.de

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.