Vai skandāls? Ceļu policija soda apdzīvotās vietās, bet vai tas ir likumīgi pēc šā gada 1.janvāra

Apdzīvotā vietā par ātruma pārsniegšanu nedrīkstētu sodīt, ja maksimālo ātruma ierobežojumu nosaka ar ceļa zīmēm nr: 519, 555 un 533, jo šobrīd Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā attiecīgais sods nav!

Ar 2016.gada 1. janvāri stājās spēkā jaunie Ceļu satiksmes noteikumi, kuros noteiktas arī jaunas ceļa zīmes un to numuri, kuras norāda apdzīvotas vietas sākumu un beigas. Jauno ceļa zīmju numuri ir 519 un 555 – „Apdzīvotas vietas sākums”.

Apdzīvotas vietas sākums – vieta pilsētā vai ciemā, no kuras ir spēkā šo noteikumu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes kārtību apdzīvotās vietās!

555. zīme “Apdzīvotas vietas sākums”

Jaunās ceļa zīmes ar nr 519., 555. un arī 533. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (turpmāk LAPK) attiecīgajā pantā nav! Taču ir pareizais ceļas zīmes nosaukums.

No LAPK ar aktuālo redakciju no 06.07.2015:

Par šā panta trešajā daļā paredzēto pārkāpumu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 518. ceļa zīmi “Apdzīvotas vietas sākums” vai ar 528. ceļa zīmi “Dzīvojamā zona”, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam … euro apmērā.

Avots: likumi.lv/doc.php?id=89648 LAPK 149.8 pants. Braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošana.

518. zīme “Braukšanas virzieni joslā”

528. zīme “Gājēju ceļa zonas beigas”

Raksts tiks papildināts arī ar atbildīgie izstitūciju skaidrojumu!

iAuto.lv atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumi ir mūsu pašu drošībai, tāpēc ievērosim robežu ieteiktajam maksimālajam ātrumam un brauksim ar drošu ātrumu.

519. zīme “Apdzīvotas vietas sākums”

533. zīme “Dzīvojamā zona”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.