“AvtoVAZ” pabeidzis “Vesta” elektroversijas testus

“AvtoVAZ” pabeidzis darbu pie “Lada Vesta” elektriskās versijas izmēģinājumiem. Ražošanā “Vesta EV” nonāks, ja būs attiecīgs pieprasījums.

Viens no “AvtoVAZ” projektu attīstības daļas vadītājiem pastāstījis, ka šogad tiks izlaisti vairāki “Vesta EV” eksemplāri, kurus izmantos tehnikas slīpēšanai un uzsvēris, ka interesi par videi draudzīgo transportlīdzekli izrāda municipālās iestādes un Krievijas valdība. Elektriskajai “Vesta” esot labas izredzes arī eksporta tirgū, ņemot vērā cenas un tehnisko iespēju izvērtējumu.

“AvtoVAZ” jaunums ir aprīkots ar 60 kW (82 ZS) elektromotoru un litija-jonu akumulatoriem, kas novietotas motortelpā un zem aizmugures sēdekļa. 100 km/h “Vesta EV” sasniedz 15,5 sekundēs, maksimālais ātrums ir 150 km/h, bet distance, ko var nobraukt ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem sasniedz 150 aptuveni kilometrus. Bateriju uzlādes laiks ir aptuveni deviņas stundas no mājas elektrotīkla, bet, izmantojot speciālu iekārtu tas sarūk līdz pusotrai stundai. Kā ziņo “AvtoVAZ”, automobilis ierindosies cenu kategorijā līdz 40 000 dolāru.

“AvtoVAZ” eksperimenti šajā autobūves lauciņā sākās 2012.gadā, kad kompānija izgatavoja elektromobili El Lada uz Lada Kalina bāzes. Toreiz “AvtoVAZ” vēstīja, ka pirmā izmēģinājuma sērija no 100 automašīnām tiks nosūtīta uz Stavropoles novadu, kur tos izmantos taksometru parka vajadzībām.

Par “El Lada” projekta sekmēm ir grūti spriest, jo krievu mediji par to vēlāk neko daudz nerakstīja.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.