“Norde” pārsūdz NMPD iepirkumu par ātras palīdzības mašīnu iegādi no “Auto Blitz”

7.janvārī tika skatīts SIA Norde – Nissan markas automašīnu oficiālā pārstāvja Latvijā, iesniegums par rezultātu pārskatīšanu konkursā par automašīnu iegādi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vajadzībām.

SIA Norde šajā konkursā saskatījusi virkni neatbilstību nolikumam, tādēļ apšauba uzvarētāju “Auto Blitz” rezultātus. Neatbilstošs šķiet lēmums par “Auto Blitz” saistībām ar Valsts ieņēmumu dienestu. NMPD sēdē komisija pārstāvji apstiprināja, ka tic pretendenta iesniegtajai izziņai, ka uzņēmumam nav nodokļu parādu, kas neatbilst konkursa prasībām un Latvijas Republikas likumdošanai par elektroniski izdotu, pārbaudāmu, izziņu, kas uzrāda “Auto Blitz” nodokļu parādu uz konkursa publicēšanas brīdi. Tāpat pret nolikuma nosacījumiem ir Auto Blitz papildu nosacījumu izvirzīšana garantiju izpildei, kā arī mulsinoši šķiet manīgie izdevumi automašīnu apkopēm garantijas periodā, kas paredz iespējamas svārstības izmaksās 3% apmēra. Apkopju izdevumi pēc nolikuma ir vai nu jāiekļauj kopējā cenā, vai jāizdala kā atsevišķa vienība konkrēta summa.

“Norde” valdes loceklis Dainis Bremze uzskata, ka nolikumam jāatbilst visiem pretendentiem un nevar būt izņēmumu. Juridiskā praksē šādai situācijai ir dots nosaukums – favorītisms, un mūsuprāt, tas arī pašlaik notiek.

Lēmums šajā jautājumā tiks sniegts pēc viena mēneša un trīs dienām. Pēc tā arī Norde izlems, kā rīkoties tālāk.

Š.g. 10.decembrī noslēdzās konkurss par 52 ātro palīdzību automašīnu iegādi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vajadzībām, kurā uzvarēja Opel markas automašīnu tirgotājs “Auto Blitz”. Darījuma kopējā vērtība ir 4,02 milj. eiro. “Norde” šajā konkursā palika otrajā vietā atpaliekot ar 0,4 punktiem. Norde piedāvājumā tika piedāvātas 53 automašīnas par šo pašu summu. Balstoties uz konkursa rezultātiem, 17.decembrī “Norde” iesniedza iesniegumu par konkursa rezultātu apšaubīšanu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.