“Buick” 400 ZS kupejas koncepts – vai jaunā “Opel Calibra”? (+ foto)

Detroitas autoizstādē (līdz 24.01) “Buick” kompānija demonstrē konceptuālo kupeju “Avista”, kas aprīkota ar 400 ZS sešcilindru motoru. Autobild.de pieļauj, ka nākotnē tā kalpos par pamatu jaunajai “Opel Calibra”.

Sportiskā kupeja ar aizmugures riteņu piedziņu izgatavota uz “General Motors” “Alpha” platformas, ko izmanto arī “Cadillac ATS” kupejai un “Chevrolet Camaro” sporta auto ražošanai. Motortelpā tai atrodas trīs litru V6 dzinējs ar cilindru deaktivizācijas tehnoloģiju un “Start-Stop” funkciju. Komplektā ar 400 ZS jaudīgo dzinēju darbojas astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, bet par gaitas komfortu rūpējas adaptīvā “Magnetic Ride Control” balstiekārta.

“Buick Avista” aprīkots ar 20 collu alumīnija riteņu diskiem, oglekļa šķiedras priekšējo spoileri, panorāmas jumtu un dubultiem izplūdes sistēmas izvadiem, savukārt četrvietīgajā salonā būs “IntelliLink” multimediju sistēma ar skārienjutīgu ekrānu, aktīvā trokšņu samazināšanas sistēma un gaisa aromatizācijas un jonizācijas sistēma.

Vācu “Autobild” norāda uz dažu “Avista” detaļu nepārprotamo līdzību ar 2013.gada “Opel Monza” konceptu un uzskata, ka amerikāņu kupeja ir nākamais solis ceļā uz “Opel Calibra” atdzimšanu. “Autobild” raksta, ka mājienu par to, ka “Buick” modeļu prezentācija jāskata kontekstā ar “Opel” jauno modeļu attīstību, žurnālisti saņēmuši jau pirms šī pasākuma no kāda ražotājam tuva ziņu avota un lēš, ka “Buick Avista” nākotnē varētu kļūt par pamatu savulaik ražotās “Opel Calibra” mūsdienu modelim. Kāpēc tieši “Calibra”? – jau pieminētā “Opel Monza” pēc “Autobild” informācijas būs krosovers, “Opel GT” uz “Chevrolet Camaro” bāzes radītā “Avista” ar 1,60 m plato šķērsbāzi būs par lielu, bet jauns “Manta” modelis nav plānots. Vadoties pēc izslēgšanas principa, atliek tikai vēl viena sportiska kupeja – tātad “Opel Calibra”.

Kas attiecas uz “Buick Avista” izredzēm pašmāju tirgū, ir eksperti, kas konceptā saredz “Buick Riviera” (1963.-1998.g.) reinkarnāciju.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.