AvtoVAZ iepazīstina ar Lada 4×4 pikapu medniekiem

Maskavas autoizstādes apmeklētāji starp nedaudzajiem jaunumiem var apskatīt unikālu Lada 4×4 pikapu, kas pielāgots mednieku vajadzībām.

No standarta versijas mednieku pikaps atšķiras ar vairākiem uzlabojumiem, piemēram, pogām, kas aktivizē centrālā diferenciāļa bloķētāju un ieslēdz pazeminošo ātrumu. Pikapa komplektācijā būs arī Quaife aizmugurējais diferenciālis ar automātiskās bloķēšanas funkciju, Kayaba EG amortizatori, BFGoodrich 215/75R15 izmēra riepas ar rupju protektoru, plastikāta riteņu arku uzlikas.

Automobilis aprīkots ar vinču, radiatora un motora aizsargiem, jumta bagāžnieku un diviem ieroču uzglabāšanas nodalījumiem. Viens no tiem atrodas zem aizmugures sēdekļa, otrs – uz jumta.

Pikapa kravas kastē iebūvēti divi sēdekļi ar drošības jostām (tie paredzēti medniekiem), bet pie jumta piemontēts augstumā regulējams stiprinājums ierocim.  Automobilim ir papildu gaismas, pastiprināti bamperi un sakabes āķis piekabes vilkšanai.  

Krievu žurnālisti žēlojas, ka šogad Maskavas autoizstāde izskatās “dikti plāna” – tā pārstāvēta vien ar dažiem AvtoVAZ un Ķīnas kompāniju jaunumiem.

Arī par mednieku pikapu tie izsakās skeptiski, atgādinot likuma punktu, kas sporta un amatieru medībās aizliedz jebkādu transportlīdzekļu un gaismas ierīču, ieskaitot automobiļu prožektoru izmantošanu. Taču arī tad, ja šāds pikaps tiktu legalizēts, perspektīvas nebūtu rožainas – kompānija «Супер-Авто», kas to izgatavoja ir bankrotējusi, bet AvtoVAZ nelielas sērijas ražošanā nav ieinteresēts.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.