Tesla Model S avārijā gājuši bojā divi cilvēki (+ video; foto)

3.novembrī ASV pilsētā Indinapolisā notikusi smaga avārija, kuras rezultātā dzīvības zaudējuši divi cilvēki.

Aizokeāna mediji vēsta, ka nelaime notikusi brīdī, kad vadītājs zaudējis kontroli pār spēkrata vadību un tas nobraucot no ceļa ietriecies kokā. Trieciens bijis tik spēcīgs, ka daļēji izjaukta elektroautomobiļa konstrukcija un aizdedzies litija-jonu akumulatora bloks. Notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, taču viņu darbu apgrūtināja eksplozijas (sk.video) ik pa brīdim uzejot gaisā kārtējai litija jonu baterijai. Litija jonu akumulatori deg ļoti ilgi (pat 24 stundas), tādēļ elektromobiļu ražotāji pat rekomendē aizdegušās mašīnas nedzēst, bet nogaidīt, kamēr tās izdeg.   

Šoreiz ugunsgrēku tomēr vajadzēja dzēst, jo mašīnā atradās cilvēki. Diemžēl viņus neizdevās glābt – 27 gadus vecā sieviete, kas atradās pie stūres gāja bojā notikuma vietā, bet 44 gadus vecais vīrietis – bijušais FIB aģents, kas sēdēja viņai blakus, mira slimnīcā smago apdegumu seku rezultātā.

Kā jau vienmēr šādos gadījumos, arī šoreiz uzvirmojušas runas par Tesla autopilotu drošību. Tesla Motors gan apgalvo, ka avārijas brīdī autopilota sistēma visticamāk nav bijusi aktivizēta.

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.