Pilnīgi jaunais Hyundai IONIQ saņem Euro NCAP piecu zvaigžņu novērtējumu

Euro NCAP veic drošības testus pilnīgi jaunajam IONIQ un piešķir tam maksimālo piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Hyundai Motor pilnīgi jaunais IONIQ saņem maksimālo piecu zvaigžņu novērtējumu no neatkarīgās automobiļu novērtēšanas organizācijas Euro NCAP.

Testos IONIQ sasniedza maksimālo novērtējumu četrās kategorijās: pieaugušo braucēju, bērnu, gājēju drošība un drošības palīgsistēmas, pierādot, ka ir viens no drošākajiem automobiļiem savā segmentā. Visu IONIQ versiju standarta aprīkojums ietver plašu aktīvās drošības sistēmu klāstu, tostarp autonomo avārijas bremzēšanas sistēmu ar gājēju noteikšanas funkciju, brīdinājumu par izbraukšanu no savas braukšanas joslas, joslas ieturēšanas palīgsistēmu un viedo kruīza kontroli. Ar IONIQ Hyundai Motor demokratizē elektrisko mobilitāti, piedāvājot pasaulē pirmo automobili, kas klientiem ļauj izvēlēties vienu no trīs elektrificētām versijām: hibrīda, elektrisko vai no rozetes uzlādējama hibrīda modeli.

“Euro NCAP piecu zvaigžņu novērtējums IONIQ izceļ priekšrocības, ko sniedz Hyundai Motor pieeja tehnoloģiju demokratizēšanai,” saka Tomass A. Šmits (Thomas A. Schmid), Hyundai Motor Europe izpilddirektors. “Modernās aktīvās drošības sistēmas visās versijās ir iekļautas standarta aprīkojumā, padarot IONIQ par vienu no drošākajiem automobiļiem savā segmentā, kā arī par drošu un pieejamu elektriskās mobilitātes izvēli mūsu klientiem.”

Izcilas aktīvās drošības sistēmas ietilpst IONIQ standarta aprīkojumā

Euro NCAP pārbaudīja IONIQ standarta aprīkojuma autonomo avārijas bremzēšanas sistēmu (AEB), kas uzrādīja teicamu vispārējo darbību. Sistēma brīdina vadītāju par avārijas situācijām, nepieciešamības gadījumā autonomi uzsākot bremzēšanu. Izmantojot priekšā uzstādīto radaru un kameras sensorus, AEB strādā trīs posmos. Sākotnēji autovadītājs tiek brīdināts ar vizuālu un skaņas signālu, tad atbilstoši sadursmes briesmu pakāpei tā kontrolē bremzēšanu, bet tieši pirms sadursmes notikšanas piemēro maksimālu bremzēšanas spēku. Ja automobiļa priekšā tiek konstatēts transportlīdzeklis vai gājējs, tiek iedarbināta sistēma, kas darbojas, braucot ar ātrumu virs 8 km/h, un ļauj izvairīties no sadursmes vai līdz minimumam samazina bojājumus, ja no sadursmes izvairīties vairs nav iespējams.

IONIQ standarta drošības aprīkojumu papildina joslas ieturēšanas palīgsistēma, kas ietver brīdinājumu par izbraukšanu no savas braukšanas joslas. Tā brīdina autovadītāju ar vizuālu un skaņas signālu, tiklīdz automobilis šķērso ceļa marķējumu, neieslēdzot pagrieziena rādītāju, un piemēro vieglu stūres korekciju, atgriežot automobili atpakaļ drošā pozīcijā. Euro NCAP sistēmu rūpīgi pārbaudīja, un visas pārbaudes tā veiksmīgi nokārtoja.

Arī viedā kruīza kontrole, kas ietilpst visu IONIQ standarta aprīkojumā, palīdzēja saņemt piecu zvaigžņu novērtējumu. Tā uztur nemainīgu ātrumu un attālumu no priekšā braucošā automobiļa, automātiski palielinot ātrumu vai piebremzējot. IONIQ Electric uzlabotā viedā kruīza kontrole nodrošina arī “stop-and-go” funkciju.

Neskaitot tehnoloģijas, kuras pārbaudīja Euro NCAP, IONIQ piedāvā arī aklās zonas uzraudzības sistēmu un brīdinājumu par aizmugurē šķērsojošu satiksmi. Šīs sistēmas brīdina autovadītāju par tuvumā esošiem automobiļiem, pasažieriem un citiem objektiem, kas var izraisīt sadursmi, ja netiek pamanīti, automobilim kustoties, – IONIQ papildus drošības funkcijas.

Iespaidīgo Euro NCAP novērtējumu papildina pasīvās drošības sistēmas

Runājot par pasīvo drošību, modernā dizaina, konstrukcijas metožu un materiālu izmantošana visā IONIQ klāstā nodrošinājusi vieglu, tomēr izturīgu automobiļu virsbūvi. Šasija par 53% sastāv no uzlabota augstas izturības tērauda, nodrošinot izcilu stingrību atsaucīgai vadāmībai, un ir ārkārtīgi droša, sadursmes gadījumā lieliski absorbējot trieciena enerģiju un minimāli deformējoties, kas ir īpaši svarīgi pasažieru drošībai.

Virsbūves konstrukcijas uzlabojumi, kurus papildina ar augstas izturības šķiedrām pastiprināts aizmugures buferis, padara visu IONIQ klāstu spēcīgu un izturīgu. IONIQ salonā ir izvietoti kopā septiņi drošības spilveni, tostarp ceļgalu drošības spilvens vadītājam – vēl viens faktors, kas bija būtisks pozitīvam Euro NCAP testu rezultātam.

IONIQ Hybrid jau ir pieejams visā Eiropā. IONIQ Electric pārdošanā nonāks nākamā gada sākumā, un IONIQ Plug-In – 2017. gada otrajā pusē.

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.