Rīgas Motormuzeja 2016.gada notikumu tops

CSDD Rīgas Motormuzejam šis gads ir bijis notikumiem un iespaidiem bagāts. Sākot jau ar muzeja jaunieguvuma – pirmā pasaules auto Benz Patent Motorwagen iedarbināšanu Doma laukumā 25. maijā, muzejs arvien turpina uzņemt apgriezienus un ar lepnumu var atskatīties uz paveikto 2016. gadā.

1. MUZEJA ATKLĀŠANA PĒC REKONSTRUKCIJAS 2016. GADA 1. JŪLIJĀ

Piektdien, 1. jūlijā, ar seno spēkratu parādi un sarkanās lentas simbolisku pārgriešanu svinīgi tiek atklāts rekonstruētais CSDD Rīgas Motormuzejs. Pēc vērienīgās rekonstrukcijas Rīgas Motormuzejs kļuvis par Baltijā lielāko un bez šaubām modernāko vēsturisko spēkratu muzeju, kas spēj ieinteresēt ne tikai tehnikas un auto fanus, bet arī ģimenes, bērnus un jauniešus. Lielāko uzmanību piesaista tieši interaktīvie ekspozīcijas punkti. Bērnu vidū vislielāko rosību var manīt auto moto sporta ekspozīcijā, kur iespējams iejusties trases operatora lomā un sekot līdzi auto sacensībām. Pirmajos piecos muzeja darbības mēnešos to paspējuši apmeklēt jau 92 000 cilvēku.

 2. VĒRIENĪGI SPĒKRATU RESTAURĀCIJAS DARBI

Līdz ar muzeja atklāšanas svētkiem, muzeja restaurācijas nodaļas darbiniekiem šogad bija pamats būt lepniem un līksmot par diviem šogad paveiktiem restaurācijas projektiem. Līdz šim sarežģītākais restaurācijas projekts – 1930. gada Cadillac V8 Fleetwood All-Weather Phaeton – ar šādu auto savulaik braucis Latvijas Valsts un Ministru prezidents Kārlis Ulmanis. Otrs, ne mazāk atbildīgs, paveiktais restaurācijas projekts šogad bija čehu 20. gadsimta 30. gadu tehnikas un dizaina sensācija Tatra 87. Tumšzilais auto ierindojas starp kolekcionāru un pasaules auto muzeju iekārojamākajiem auto. Rīgas Motormuzejā tas ir izpelnījies vietu kulta auto kolekcijā.

 3. KRASTIN AUTO ATGRIEŽAS RĪGAS MOTORMUZEJĀ AR UZVARU

Latvieša Augusta Krastiņa 1903.gadā Klīvlendā, ASV būvētais Krastin auto iegūst galveno balvu Londonā novembra sākumā notiekošajā Regent Street Motor Show Concours d’Elegance un veiksmīgi finišē pasaulē senākajā motorizēto spēkratu braucienā Bonhams London to Brighton Veteran Car Run. Braucienā jāpievar 96 km un piedalīties drīkst tikai automobiļi, kas būvēti līdz 1904.gadam. Pēc lielajiem sasniegumiem Krastin auto atkal apskatāms Rīgas Motormuzeja ekspozīcijā. Pie tam, Krastin auto pieminams arī kā vērienīgs restaurācijas projekts, kas īstenots sadarbībā ar Rīgas Motormuzeja restauratoriem.

 4. CILVĒKIEM DRAUDZĪGĀKĀ ĒKA – RĪGAS MOTORMUZEJS

Interaktīvs, pieejams un universāls – šo un vēl citu īpašību dēļ par 2016. gada humānāko ēku tika atzīts Rīgas Motormuzejs, kas ieguva Invalīdu un viņu draugu apvienības „Apeirons” lielāko apbalvojumu – Zelta kruķi. To ik gadu saņem objekts, kas atbilst visām likuma prasībām vides pieejamības jomā.

 5. AUDI SUPERAUTO FLOTE BIĶERNIEKU TRASĒ UN RĪGAS MOTORMUZEJĀ

Augusta vidū Biķernieku trasi un Rīgas Motormuzeju pierūcināja 20 jaunie “Audi R8” superauto, kā arī citi šīs markas jaudīgākie – “RS” sērijas – spēkrati. Ļoti iespējams, ka muzeja pagalmā šajās dienās atradās vairāk zirgspēki, nekā visā muzeja ekspozīcijā. Šis bija arī pirmais vērienīgais pasākums, ko muzejs uzņēma jaunajās rekonstruētajās telpās.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.