Faraday Future oficiāli prezentējis 1050 Zs jaudīgu elektrisku krosoveru (+ foto)

ASV bāzētā amerikāņu-ķīniešu kompānija Faraday Future Lasvegasas CES elektronikas izstādē prezentējusi elektriskās piedziņas krosoveru FF91, kas konkurēs ar Tesla Motors elektromobiļiem.

FF91 ir 5,2 m garš, 2,28 m plats un 1,59 m augsts, bet riteņu garenbāze sasniedz iespaidīgus 3,6 m. Tikpat iespaidīgs ir arī elektriskā krosovera paātrinājums no vietas līdz simtam – 2,39 sekundes, kas ir ļaus tam pārspēt lielāko daļu no pasaules ātrākajiem sērijveida automobiļiem.

FF91 izgatavots uz pašu konstruētas modulārās platformas ar adaptīvo balstiekārtu un šasiju, kurai ir aizmugures riteņu piestūrēšanas funkcija. Automobilim ir ļoti labs aerodinamiskās pretestības koeficients (0,25), kas tikai nedaudz atpaliek no Toyota Prius un Tesla Model S (abiem 0,24). Kompānija apgalvo, ka izstrādāti pat speciāli 22 collu riteņu diski, kas var mainīt spieķu dizainu, lai braucot lielākā ātrumā, nodrošinātu labāku aerodinamiku.

Krosovera dzinējspēks ir četri elektromotori ar kopējo jaudu 1050 Zs (1800 Nm). Strāva to darbināšanai tiek uzglabāta 130 kWh akumulatoru blokā (visjaudīgākajām Tesla Model S un X – 100 kWh), kas var nodrošināt aptuveni 700 km garu ceļojumu bez iebraukšanas akumulatoru uzlādēšanas stacijā. Tiek solīts, ka FF91 varēs iegādāties komplektā ar 110 vai 240 voltu sadzīves uzlādēšanas stacijām 1,5, 10 vai 15 kilovatu versijās. Izmantojot jaudīgāko iekārtu, enerģijas krājumus varēs atjaunot 4,5 stundās.  Kompānija apgalvo, ka FF91 baterijas varēs uzlādēt jebkurā uzlādes stacijā, lai kādā pasaules malā tā arī atrastos.

Automobilis apgādāts ar stikla panorāmas jumtu, kura gaismas caurlaidības spēju regulē, nospiežot pogu, speciāliem un īpaši komfortabliem sēdekļiem (aizmugurējiem to atzveltnes var atgāzt 60 grādu leņķī), sistēmu, kas atpazīst ne tikai īpašnieku, bet arī viņa emocijas un garastāvokli attiecīgi pieregulējot audio sistēmu un piedāvājot atbilstošu sēdekļu masāžas programmu.

FF91 aprīkots ar autopilota sistēmu, kas izmanto 10 video kameras, 12 ultraskaņas sensorus, 13 radarus un LIDAR lāzera skeneri. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.