“Opel” piesaka “Insignia” universālu (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “Opel” iepazīstinājusi ar Insignia saimes universālu “Sports Tourer”. Plašākam interesentu lokam to parādīs Ženēvas autoizstādē (no 9.03).

Salīdzinājumā ar pirmās paaudzes universālu notikušas sekojošas izmaiņas: jaunais modelis ir par 73 mm garāks, sasniedzot 4986 mm, bet riteņu bāze pagarināta par 92 mm (2820 mm).

Bagāžas nodalījums kļuvis par 100 litriem ietilpīgāks (520/1640) un 97 mm garāks, kas ar nolaistām aizmugures sēdekļa atzveltnēm ļaus pārvadāt līdz pat 2m garus priekšmetus. Sēdekļu atzveltnes proporcijās 40:20:40 nolaiž, nospiežot pogu, bet, izvēloties “Keyless Open” opciju, bagāžnieka vāku atvērs un aizvērs elektropievads.

Tāpat kā “Insignia” hečbeks, arī šīs saimes universāls izgatavots uz jaunas platformas, kas konstrukcijas svaru ļāvis samazināt par 200 kilogramiem. Arī komplektācijas un aprīkojums būs līdzīgs (daļējs uzskaitījums): Head-up projekcijas displejs, 360 grādu apkārtskata kameras, 1,40×0,86 izmēra panorāmas jumts, adaptīvā kruīzkontrole ar automātiskās bremzēšanas funkciju, joslas uzturēšanas palīgsistēma ar automātisko stūres korekcijas funkciju, atpakaļgaitas asistents utt.

Pieeju internetam visā salonā nodrošinās WLAN-Hotspot, viedtālruņu atbalstu – “Apple Carplay” un “Android Auto”. Īpaši lepns “Opel” ir par “Insignia” LED-Matrix priekšējām gaismām, kas sastāv no 16 LED elementiem, automātiski pielāgojas dažādām situācijām un nodrošina izcilu redzamību līdz par 400m attālumā.

Informāciju par “Sports Tourer” motoriem ražotājs neatklāj, taču, jādomā tie būs tādi paši kā hečbekam. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.