Igaunijā janvārī pārdots par 13,5% vairāk jaunu vieglo automašīnu nekā pērn

Igaunijā janvārī pārdotas 2026 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas ir par 13,5% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā mēnesī, liecina Igaunijas autotirgotāju un servisa kompāniju asociācijas AMTEL apkopotie dati.

Pagājušajā mēnesī Igaunijā pārdeva piecas automašīnas ar elektrisko dzinēju un 104 automašīnas ar hibrīda dzinēju. 62 jaunas automašīnas no Igaunijas tika eksportētas.

Janvārī Igaunijā jaunu vieglo pasažieru automašīnu tirgū līdere bija “Toyota” ar 331 pārdotu vienību, kam sekoja “Volkswagen” un “Škoda” ar attiecīgi 223 un 167 mēneša laikā pārdotiem spēkratiem.

No automašīnu modeļiem populārākais bija “Honda CR-V” ar 95 mēneša laikā pārdotām automašīnām. “Toyota RAV4” ar 87 mēneša laikā pārdotiem spēkratiem ierindojās otrajā vietā, apsteidzot “Volkswagen Passat” – janvārī Igaunijā tika pārdotas 82 jaunas šī modeļa automašīnas.

Jaunu komerciālo transportlīdzekļu pārdošana aplūkotajā periodā palielinājās par 16,2%, sasniedzot 553 spēkratus. Šajā tirgus segmentā līderis pagājušajā mēnesī bija “Volkswagen” (79 pārdotas automašīnas), kam sekoja “Volvo” (63 automašīnas) un “Citroen” (63 transporta vienības).

Kravas automašīnu segmentā līdere bija “Volvo” ar 63 pārdotām jaunām automašīnām, kam sekoja “Scania” ar 53 pārdotām kravas automašīnām, kā arī DAF un MAN (mēneša laikā pārdotas 15 jaunas katra zīmola automašīnas).

Foto: Ekrānšāviņš no google.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.