Kā pareizi novietot savu automobili stāvēšanai rekonstruētajā Kr. Barona ielā? (+foto)

Krišjāņa Barona ielā atsevišķos posmos ir izveidotas autostāvvietas ielas malā. Rekonstruējot ielu ir izveidotas dažādi bruģētas joslas, kas autovadītājiem var radīt neizpratni par to, kā pareizi novietot auto.

Autostāvvietas apzīmēšanai izmantotas šādas zīmes:

537. zīme – Stāvvieta

831. zīme – Transportlīdzekļa novietojuma veids stāvvietā

827. un 828.  zīme – par maksas stāvvietas darba laiku

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

No Ceļu satiksmes noteikumiem:

117. Stāvvietās pie ietves vai, uzbraucot uz ietves, ja stāvvieta apzīmēta ar 529., 537. vai 539. ceļa zīmi un 830.–839. papildzīmi, tajās norādītajā veidā atļauts stāvēt motocikliem, tricikliem, kvadricikliem un vieglajiem automobiļiem bez piekabēm, bet, ja stāvvieta apzīmēta ar 830. vai 831. papildzīmi, – arī vieglajiem automobiļiem ar piekabēm, kā norādīts ar attiecīgo papildzīmi un ceļa apzīmējumiem. Stāvvietās uz ietves transportlīdzekļi jānovieto vienā rindā iespējami tuvu brauktuvei. Uz ietves atļauts stāvēt velosipēdiem, divriteņu mopēdiem un motocikliem bez blakusvāģa, ja tas netraucē gājēju pārvietošanos.

120. Aizliegts atvērt transportlīdzekļa durvis, ja tas apdraud ceļu satiksmes drošību vai traucē citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Tā kā CSN 117. punkts paredz atstāt automobili stāvēšanai uz ietves, ja tas apzīmēts ar šādu zīmju kombināciju, jautājums, kur šajā gadījumā Krišjāņa Barona ielā beidzas brauktuve un sākas ietve?

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

Attēlā redzams, ka ielai nav izveidota izteikta apmale, kas strikti norāda kur sākas ietve. Tā vietā ir dažādos veidos bruģētas joslas.

Raksti komentāros savu viedokli par šo situāciju – kur brauktuve robežojas ar ietvi un kā šeit pareizi atstāt automobili stāvēšanai.

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.