Mercedes-Benz prezentējis Maybach apvidus auto G 650 Landaulet (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz iepazīstinājusi ar Mercedes-Maybach G 650 Landaulet – ekskluzīvu luksusa klases apvidus auto, kas tiks saražots 99 eksemplāros.

Jaunais modelis, kas izgatavots uz G500 4×4² bāzes, ir ļoti grezns, dārgs un komfortabls. Aizmugures sēdekļi aizgūti no S-klases Mercedes, apgādāti ar ventilācijas, apsildes un masāžas sistēmu. Šo funkciju pārvaldes bloks iebūvēts tiem pa vidu, ieskaitot taustiņu, kas ļauj pacelt automašīnas priekšējo daļu atdalošo starpsienu un darbināt salokamo jumtu, kas paceļas vai nolaižas 20 sekunžu laikā.  

Aizmugures pasažieru rīcībā arī multimediju ekrāni, atlokāmi galdiņi un glāžu turētāji ar apsildes un dzesēšanas funkciju.  

Maybach apvidua auto ir līdz 3428 mm pagarināta riteņu bāze (+578 mm salīdzinājumā ar G-klasi), bet astoņu cilindru motora vietā iebūvēts V12 biturbo agregāts, kas attīsta 630 Zs jaudu un 1000 Nm griezes momentu. 100 km/h 3,3 tonnas smagais spēkrats sasniedz sešās sekundēs un varētu paātrināties līdz 250 km/h, taču elektroniskais maksimālā ātruma ierobežotājs drošības nolūkos nostrādā jau pie 180 km/h.

Pavisam plānots izgatavot 99 šādas automašīnas, kas lielāko daļu savu pircēju atradīs Tuvajos Austrumos, Ķīnā un ASV. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.