Pieķerts kārtējais bezatbildīgais vadītājs – riepu protektora dziļums 0 mm

Šoziem CSDD dažādās vietās Latvijā regulāri rīko reidus, pārbaudot vieglo automobiļu tehnisko stāvokli, īpašu uzmanību pievēršot riepām un apgaismes ierīcēm. Diemžēl arī šodien veiktajā reidā tika aizturēts kāds pārgalvīgs vadītājs, kura vadītā transportlīdzekļa riepas bija kritiskā stāvoklī – protektors bija nodilis pilnībā.

Šodien CSDD reidā kopā pārbaudīti 83 transporta līdzekļi, no kuriem 9 gadījumos noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par neatbilstošu riepu stāvokli, bet viens protokols par neatbilstošu apgaismes ierīču darbību.

Šogad jau izskanējuši vairāki gadījumi, kad pieķerti autovadītāji, vadot transporta līdzekli ar īpaši sliktā stāvoklī esošām riepām. Bauska pārspēj Cēsis – riepu kontrole pieķer “Audi” ar pilnīgi plikām riepām

Par neatbilstošu riepu izmantošanu piemēro sodu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa:

149.24 pants. Transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšana

Par braukšanu laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam ar automobili vai autobusu, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas un kurš nav aprīkots ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit euro apmērā.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecpadsmit līdz piecdesmit pieciem euro, personai, kas atbildīga par transportlīdzekļa ekspluatāciju, — no piecdesmit pieciem līdz simt četrdesmit euro, bet juridiskajai personai — no septiņdesmit līdz septiņsimt euro.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.