Pārdošanā nonāk pasaulē pirmais sērijveida lidojošais auto

Nīderlandē uzsākta pasaulē pirmā lidojošā automobiļa “PAL-V Libertу” tirdzniecība. Ekskluzīvā transportlīdzekļa cena būs 499 000 eiro.

“PAL-V Libertу” apgādāts ar diviem motoriem: viens paredzēts braukšanai pa koplietošanas ceļiem, bet otrs tiek izmantots, lai paceltu un noturētu lidmobili gaisā. Automobiļa pārvēršanās par lidaparātu notiek aptuveni 5 līdz 10 minūšu laikā – masts ar propelleriem izbīdās automātiski, bet aizmugures daļu un galvenā propellera pievads pilotam jānostiprina paša spēkiem.  

Lai “PAL-V Libertу” varētu pacelties gaisā, nepieciešams 200×200 metru brīvs laukums. Ražotājs norādījis, ka PAL-V Libertу ar 200 Zs spēcīgu motoru var pacelties līdz 3500 m augstumam, nolidot vairāk nekā 500 km bez degvielas uzpildes un gaisā sasniegt maksimālo ātrumu 180 km/h.

Uz zemes tiek izmantots 100 Zs jaudīgs benzīna motors, kas ļaus sasniegt maksimālo ātrumu 160 km/h un līdz 100 km/h paātrināties deviņās sekundēs.

Zināms, ka pavisam paredzēts uzbūvēt 90 “PAL-V Liberty” eksemplārus, bet pirmie pasūtītie lidmobiļi pie to īpašniekiem nonāks 2018.gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.