Ženēva 2017 – “Honda Civic R-Type” dižojas ar 320 Zs (+ foto)

Japānās autobūves kompānija “Honda” uz Ženēvas 2017.gada autoizstādi atvedusi sportiskās “Civic R-Type” jaunās paaudzes modeli. Tagad tas attīstīs par 10 Zs vairāk, sasniedzot 320 Zs.

Jaunā modeļa konstrukcija ir visai pamatīgi pārstrādāta – virsbūves izturība pret vērpi palielinājusies par 38%, stingrība – par 45%, savukārt masa samazinājusies par 16 kg, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli.

Izmainīta piekares ģeometrija, bet braukšanas režīmu izvēlei pievienota jauna izvēle “Comfort” (agrāk bija tikai “Sport” un sacīkšu +R). Tāpat kā līdz šim, izmantots tiek arī pašbloķējošais diferenciālis priekšējā asī, adaptīvie amortizatori un četru virzuļu Brembo bremzes ar 350 mm bremžu diskiem priekšējai un 305 mm diskiem aizmugurējai asij.

Motortelpā atrodas četru cilindru turbo agregāts, kas attīsta 320 Zs un strādā pārī ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Dinamiskos raksturlielumus ražotājs vēl neatklāj, taču jādomā, ka jaunais “Type R” būs vismaz tikpat ātrs kā iepriekšējās paaudzes modelis, kas līdz simtam ieskrējās 5,7 sekundēs un varēja paātrināties līdz pat 270 km/h.

Sportiskā hečbeka aprīkojumā ir arī 20 collu riteņu diski ar 245/30 “Continental ContiSportContact 6” riepām, jauna multimediju sistēma ar “Apple CarPlay” un “Android Auto” atbalstu, 540 vatu audio sistēma ar 12 skaļruņiem.

“Honda Civic R-Type” ražos Svindonas rūpnīcā (Lielbritānija) un pārdošanā to var gaidīt jau šā gada vasarā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.