Ženēva 2017 – 450 zirgu “Audi” kupeja (+ foto)

Audi zīmols Ženēvas auto izstādē prezentē Audi RS 5 Coupe – pirmo Audi Sport modeli, kas izstrādāts pēc jaunām RS sērijas dizaina vadlīnijām. Šīs automašīnas pilnīgi jaunais 2.9 TFSI biturbo dzinējs attīsta 331KW jaudu un sniedz 600Nm griezes momentu.

Tradicionālā zīmola quattro piedziņa sadala šo jaudu starp visiem četriem riteņiem.

„Jaunais auto Audi RS 5 Coupe ir Audi Sport RS sērijas gran turismo auto–modelis, kas izcili piemērots ceļošanai garās distancēs, ir ļoti ātrs, jaudīgs un tajā ir pietiekami daudz vietas gan pasažieriem, gan to bagāžai. Augstas veiktspējas coupe apvieno eleganci un funkcionalitāti ikdienā. Automašīnas V6 biturbo dzinējs tika izstrādāts pilnībā no jauna un sniedz ievērojami lielāku veiktspēju apvienojumā ar efektīvu degvielas patēriņu,” norāda Audi Sport GmbH vadītājs Štefans Vinkelmans.

Iedvesmu RS5 kupejas izstrādei dizaineri guva no Audi 90 quattro IMSA GTO raksturīgajām sacīkšu auto detaļām. Masveidīgās gaisa ieplūdes atveres ar šūnu struktūru, kas raksturīgas RS modeļiem, izceļ jaunās Audi RS5 kupejas priekšdaļu. Viengabala priekšējā radiatora reste ir platāka un plānāka par tās bāzes modeli. Blakus priekšējām gaismām ir papildu sānu gaisa ieplūdes un izplūdes atveres, savukārt Matrix LED priekšējās gaismas pieejamas papildaprīkojumā. Quattro raksturu paspilgtina izteiktais riteņu arku izliekums, arkas paplašinātas par 15mm.

Sportiskus akcentus nodrošina RS raksturīgais difuzors, RS izplūdes sistēmas ovālie uzgaļi un nelielais spoileris. RS5 kupeja standarta aprīkojumā pieejama ar 19 collu diskiem, ar iespēju izvēlēties arī 20 collu diskus. Eksterjera apdares pakotnes – melnā, karbona un matēta alumīnija – vēl vairāk pasvitro auto sportiskumu. 4723 mm garā jaunā Audi RS 5 Coupe ir par 74mm garāka salīdzinājumā ar tās priekšgājēju.

Pilnībā jauns Audi 2.9 TFSI V6 biturbo dzinējs piedāvā ievērojamus jaudas palielināšanas un degvielas patēriņa taupīšanas uzlabojumus, kā arī piešķir auto spēcīgo RS modeļa dzinēja skaņu. Modeļa dzinējs attīsta 331 KW jaudu. Tā 600 Nm griezes moments pieejams plašā diapazonā no 1900 līdz 5000 apgriezieniem minūtē. Spēcīgākais A5 sērijas modelis no 0 līdz 100 km/h ieskrienas 3,9 sekundēs un modeļa papildus pieejamajā dinamiskajā pakotnē spēj sasniegt maksimālo ātrumu 280km/h.

2.9 TFSI dzinēja divi turbokompresori izvietoti centrā starp cilindru blokiem. B cikla sadegšanas process ar tiešo centrālo iesmidzināšanas sistēmu iezīmē jaunu ekonomijas līmeni RS modeļu klāstā. Samazinātais kompresijas gājiens nodrošina dzinēja darbību ar ievērojami augstāku ģeometrisko kompresijas pakāpi. NEDC ciklā V6 biturbo patērē vien 8,7 litrus degvielas uz 100 kilometriem, kas ir par 17% mazāk salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli, veidojot 197 gramus CO2 izmešu uz vienu kilometru. Vēl viens būtisks faktors, kas ļauj jaunajai RS 5 Coupe būt ekonomiskākai, ir ievērojami samazināta modeļa pašmasa. Automašīna sver 1655 kg, kas ir par 60 kg mazāk nekā iepriekš. Oglekļa šķiedras jumts ar redzamu šķiedru struktūru ir pieejams papildaprīkojumā.

Biturbo dzinēja jauda pastāvīgajai automašīnas pilnpiedziņai tiek novadīta ar sportiskai braukšanai pielāgotu astoņu pārnesumu Tiptronic ātrumkārbu. Jauda asimetriski sadalīta starp asīm (40:60), lai garantētu dinamisku vadību ar optimālu saķeri un augstāko drošību. Pastāv iespēja papildus pasūtīt arī aizmugurējo sporta diferenciāli

Audi RS 5 Coupe modeli raksturo atjaunināta priekšējā tilta piecu sviru balstiekārta, savukārt aizmugurējā tilta trapecveida balstiekārta aizvietota ar jauno piecu sviru konstrukciju. Tas veicina sportisku braukšanu un modeļa veiklību, kā arī ievērojami uzlabo komfortu. Ar standarta RS sporta balstiekārtu jaunais Audi RS 5 Coupe modelis ir krietni zemāks salīdzinājumā ar tā priekšgājēju.

Audi Sport piedāvā arī RS sporta balstiekārtu ar Dynamic Ride Control (DRC), keramiskajām bremzēm un dinamisko stūri, raksturīgu RS modeļu sērijai. Autovadītāji savu personīgo braukšanas pieredzi var padarīt vēl individuālāku, dinamiskāku vai ērtāku, izmantojot standarta Audi drive select sistēmu. Audi RS 5 Coupe melnais interjers pārsteidz ar savu eleganci un sportiskumu. Tādas detaļas kā RS sporta sēdekļi ar dimanta formas šuvēm Fine Nappa ādā, kā arī RS daudzfunkcionālā sporta stūre ar plakanu apakšu izceļ kupejas sportiskumu.

Modelī tiek piedāvātas daudzveidīgas informācijas un izklaides sistēmas, kas piemērotas gan vadītājam, gan pasažieriem. Papildaprīkojumā pieejama MMI Navigation plus sistēma ar MMI touch, ietverot Audi connect, kas savieno jauno RS 5 Coupe ar internetu, izmantojot LTE tīklu. Pasažieri var piekļūt internetam savās mobilajās ierīcēs ar Wi-Fi tīklāja iespēju. Audi savienojamībai ar viedtālruņiem izmanto Apple Car Play un Android Auto sistēmas. Starp Audi RS 5 Coupe tehnoloģijām ir arī uz auto vējstikla projicējams displejs un līdz pat 30 autovadītāja palīgsistēmām, kuras uzlabo drošību un komfortu.

Kopš 2010. gada zīmols piegādājis ap 13 000 Audi RS 5 Coupe automobiļu. Atjauninātais augstas veiktspējas modelis Eiropas dīleru salonos nonāks 2017. gada jūnijā. Audi RS 5 Coupe standartaprīkojuma cena būs ap 81 500 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.