Ženēva 2017 – “Volvo XC60” visā godībā (+ foto)

Ženēvas autoizstādē atklāts ilgi gaidītais zviedru kompānijas “Volvo” krosovers “XC60”, kam ir daudz piekritēju arī Latvijas pircēju vidū.

Eksperti atzīmē, ka “XC60” līdzinās lielajam brālim “XC90”, taču ieguvis tikai sev raksturīgas dizaina iezīmes, kuras pilnā mērā atklāsies tad, kad ražotājs publicēs vairāk attēlu.

Zināms, ka “XC60” izgatavots uz SPA platformas, ko tas dala ar 90.saimi (krosovers “XC90”, sedans “S90”, universāls “V90”). Tas ļauj pretendēt ne tikai uz lielākās saimes tehnoloģijām, bet arī uz motoriem, kuru klāstu veidos “Drive-E” agregāti papildinājumā ar T6 Twin Engine hibrīdiekārtu no Ķīnas tirgū piedāvātā sedana “S60L”. Sistēmas kopējā jauda ir 300 Zs (550 Nm), bet 50 km ar šādu iekārtu aprīkots automobilis var nobraukt elektriskā režīmā.  

 Otrās paaudzes “XC60” sekos jauns kompakts krosovers “XC40”, kas taps uz CMA platformas, ko “Volvo” izstrādājis kopīgi ar Ķīnas kompāniju “Geely”. “XC40” tirgū nonāks 2018.gadā un aizsāks jaunu, uz CMA platformas izstrādātu modeļu saimi, kurā iekļausies arī sedans un universāls.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.