Nr`7 atradies – ASV uziets īpašs rets 40.gadu kravas auto (+ foto)

ASV, Merilendas štatā, kādā īpašumā uziets īpaši rets kravas auto – “GM Futurliner”, kas esot septītais eksemplārs no divpadsmit izgatavotajiem.

Kā var pazust mašīna, kas ir tik liela kā lokomotīve? – brīnās vācu “Autobild”, kas ievietojis informāciju par uzieto “GM Futurliner”. Taču tieši tas bija noticis ar septīto eksemplāru, kas nomainījis vairākus īpašniekus, pēdējos gadus bija glabājies aizmirstībā apšaubāmas konstrukcijas novietnē un arī attiecīgi cietis – no nokrišņiem vāji pasargātā virsbūve ir sarūsējusi, salona un kabīnes apšuvums demontēts, mērinstrumentu skalas sadauzītas.  

Jaunais īpašnieks, kas starp citu, ir no Vācijas un grasās pārvest “GM Futurliner” pāri okeānam, ir apņēmības pilns un plāno reto kravas mašīnu pilnībā restaurēt.

Ja viņam tas izdosies, ieguldījums var labi atmaksāties – 2006.gadā viens no “GM Futurliner” tika pārdots par vairāk nekā četriem miljoniem dolāru.

Zināms, ka viens no divpadsmit “GM Futurliner” 1956.gadā iznīcināts smagā avārijā, divi atrodas Mičiganas policijas pārvaldībā, viena kravas mašīna pārbūvēta par ceļojošo lūgšanu namu un ir kāda mācītāja īpašumā, bet Nr`5 (redzams četros apakšējos attēlos) tika pārveidots par autoevakuatoru un 2016.gadā piedāvāts Monterejas izsolē, gan jaunu īpašnieku neatrodot.

40.gados, kad “General Motors” bija kompānija, kas ražoja ne tikai automobiļus, bet arī televizorus, ledusskapjus un citu sadzīves tehniku, dizainera Hārlija Īrla radītie “Futurliner” tika izmantoti “Parade of Progress” – ceļojošajai izstādei, kas reklamēja ražotāja jaunākos sasniegumus. 

Foto: Ekrānšāviņš no vācu medijiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.