Jo tālāk, jo trakāk! Pilnīgi neizbraucami kļuvuši pat reģionālie autoceļi (+video)

Autoceļš Rauna – Drusti – Jaunpiebalga ir kļuvis tik neizbraucams, ka burtiski tajā labāk stādīt kartupeļus. Kāpēc pieļauta reģionālā autoceļa pilnīga sabrukšana?!

Foto: Ekrānšāviņš

Šajā pavasarī autoceļu stāvoklis ir īpaši sāpīgs temats daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Ja vislielākās galvassāpes biežāk sagādāja vietējā mēroga grants ceļi, kas ir nozīmīgi lauku iedzīvotāju vajadzībām, tad katastrofālā stāvoklī kļuvuši arvien vairāk reģionālo autoceļu.

Šodien internetā publicēts video atspoguļo dramatisko situāciju autoceļa P29 (Rauna – Drusti – Jaunpiebalga) 25. kilometrā, kuru tā vien šķiet varētu izbraukt vien traktors. Lai pievērstu uzmanību neizbraucamajam ceļa posmam, vietējie iedzīvotāji tur sarīkoja improvizētu kartupeļu talku, parādot, ka ceļš tik tiešām būs lietderīgāks kartupeļu audzēšanai, nevis lai pa to pārvietotos. 

Lieki piebilst, ka Valsts reģionālie autoceļi ir vieni no nozīmgākajiem satiksmes infrastruktūras objektiem. Saskaņā ar likumu “Par autoceļiem” reģionālie autoceļi ir autoceļi, kas savieno novadu administratīvos centrus savā starpā vai ar republikas pilsētām vai galvaspilsētu, ar galvenajiem vai reģionālajiem autoceļiem vai republikas pilsētas savā starpā. Vai Latvijas autoceļi šādā stāvoklī pavasarī ir bijuši vienmēr, vai arī tieši šīs ziemas mainīgie laika apstākļi ir bijuši kritiski lielākajai daļai no tiem? Un kā tos visus sakārtot?

Lasi vēl par šo tēmu:

Kāda ir situācija Tavā novadā? Parādi arī citiem – sūti foto un video portāla iAuto.lv redakcijai uz sociālajiem tīkliem FacebookDraugiemTwitter vai uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.