Jaunajam Toyota C-HR Euro NCAP drošības testos piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums

Pilnīgi jaunajam Toyota C-HR Euro NCAP neatkarīgajos drošības testos piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums. Neskaitot izcilo braucēju aizsardzību sadursmes gadījumā, modelis uzrādīja ļoti labus rezultātus arī aktīvās drošības jomā.

C-HR ieguva izcilu 95 % rezultātu par vispārējo pieaugušo braucēju aizsardzību, 77 % par bērnu aizsardzību, 76 % par gājēju aizsardzību un 78 % par drošības palīgsistēmu darbību.

Savā ziņojumā Euro NCAP komentēja jaunā C-HR labos rezultātus frontālo triecienu testos un maksimālā punktu skaita sasniegšanu gan sānu barjeru testos, gan daudz spēcīgākajos sānu trieciena pret stabu testos.

Toyota C-HR sadursmju testu rezultāti atspoguļo Toyota jaunās globālās arhitektūras platformas un virsbūves vispārējo izturību. Tajā izmantoti stratēģiski pārdomāti pastiprinājumi un augstas izturības tērauds, kuri absorbē un novada trieciena enerģiju prom no salona.

Saskaņā ar Toyota apņemšanos padarīt moderno drošības aprīkojumu pieejamu it visiem Toyota Safety Sense ietilpst standarta aprīkojumā visos C-HR aprīkojuma līmeņos. Šis drošības aprīkojuma komplekts ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar gājēju noteikšanas funkciju, adaptīvo kruīza kontroli (ACC) un brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA) ar stūrēšanas kontroles funkciju.

C-HR sadursmes novēršanas sistēma saņēma maksimālo novērtējumu testos nelielā ātrumā – tā spēja izvairīties no sadursmes it visos testētajos ātrumos. Arī braucot šosejas ātrumā, Toyota Safety Sense uzrādīja labu sniegumu. Tuvojoties lēnāk braucošam automobilim, automobilis izvairījās no sadursmes visos pārbaudītajos ātrumos.

Tuvojoties stāvošam automobilim vai automobilim, kas samazina ātrumu, sadursme tika novērsta lielākajā daļā gadījumu, bet pārējos – tās sekas tika ievērojami samazinātas.

Arī drošības sistēmas gājēju noteikšanas funkcija sasniedza labus rezultātus – sadursme ar gājēju tika novērsta visos testos, braucot nelielā ātrumā, un novērsta vai tās sekas mazinātas visos testos, braucot lielākā ātrumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.