Izmeklē VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka īpatnējo padoto pārbaudi, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu

Atbildīgajās institūcijās sāktas vairākas pārbaudes saistībā ar gadījumu, kad Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns palicis nesodīts par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu, jo šādi esot pārbaudījis savus padotos, vēsta raidījums “Nekā personīga”.

Vienlaikus raidījumam neoficiāli zināms, ka Marķitāns, visticamāk, ir uzrakstījis vai tuvākajā laikā gatavojas rakstīt iesniegumu par došanos pensijā.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Marķitāns vadījis dienesta automašīnu “Ford Mondeo”, ko par ātruma pārkāpumu apturējusi pretim braucošā Rīgas pārvaldes ceļu policijas 1.rotas ekipāža. Apturētais policijas priekšnieks kolēģiem paskaidrojis, ka veic policistu pārbaudi. Viņš notikumu vietu pametis nesodīts, lai arī neoficiāli zināms, ka viņa vadītā dienesta auto ātrums pārsniedzis 130 kilometrus stundā.

VP priekšnieka Inta Ķuža pakļautībā esošais Iekšējās kontroles birojs līdz 1.aprīlim sola pabeigt pārbaudi, vai Marķitāns ir rīkojies atbilstoši un vai viņam būtu piemērojams disciplinārsods. Vienlaikus policijā skaidro, vai ir noticis atļautā braukšanas ātruma pārkāpums.

Policijas pārstāvis Dairis Anučins raidījumam skaidroja, ka pārbaude ir izdalīta divās daļās. Viena ir disciplinārlieta – pārbaude par Marķitāna rīcības likumību un atbilstību dienesta pilnvarām un pienākumiem. Otra lieta ir administratīvais sods, ko pārkāpuma gadījumā pārkāpējam būtu jāpiemēro uz vietas. “Tā kā tas nav noticis, tad šis jautājums tiek lemts tagad un arī pēc tam ir iespējams šo sodu piemērot,” skaidroja Anučins.

Atsevišķu pārbaudi sācis arī policijas Iekšējās drošības birojs, kas nav pakļauts Valsts policijas priekšniekam, bet Iekšlietu ministram. Birojā apstiprināja, ka pārbaude uzsākta pēc Krimināllikuma 319.panta par valsts amatpersonu bezdarbību. Vai tā tiek veikta pret Marķitānu, vai policistiem, kuri piedalījās policijas priekšnieka apturēšanā, birojs neprecizē. Zināms, ka 16.martā viens no policistiem aizvests uz liecību sniegšanu birojā.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis raidījumam apliecināja, ka gadījumā, ja tiek veikta šāda norīkojuma pārbaude, ir jāievēro atļautais braukšanas ātrums.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.