Lietuvas policija plāno iegādāties aptuveni 500 automobiļus

Lietuvas policija plāno šogad atjaunot savu automobiļu parku, iegādājoties aptuveni 500 automobiļus patrulēšanai un reaģēšanai uz izsaukumiem

 

Kopš gada sākuma jau nopirkti 80 jauni automobiļi – 19 “Škoda Superb Combi”, 17 “Volkswagen Kombi”, 20 “Volkswagen Caddy” un 24 “Škoda Yeti”.

 

Kā atgādinājis policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs, policijā tiek veikti būtiski pārkārtojumi – tā atteikusies no daudziem nekustamā īpašuma objektiem, palielinājusi ielās patrulējošo policistu skaitu un vairāk uzmanības pievērsīs darbībai nozieguma vietā.

 

“Ņemot vērā, ka automobilis policistiem kļūst par mobilu, datorizētu darbavietu, kur viņi pavadīs ļoti daudz laika, mūsu pienākums pret darbiniekiem ir gādāt, lai tas būtu maksimāli ērts un izmantojams 24 stundu režīmā. Jāpatur prātā arī bedrainie un grūti izbraucamie ceļi un aizbūvētie pagalmi, tādēļ esam paredzējuši, ka automobiļiem jābūt pēc iespējas izturīgākiem,” teikts viņa izplatītajā paziņojumā.

 

Pernavs arī atzinis, ka policijai ne mazumu līdzekļu vēlāk nākas tērēt automobiļu remontam, tādēļ ekonomiski izdevīgāk ir pirkt izturīgus un praksē pārbaudītus modeļus, kaut arī tie ir nedaudz dārgāki, nevis izvēlēties lētākus, bet vēlāk izdot vairāk naudas par remontu.

 

Tiks domāts arī par to, lai policijas automobiļos būtu ietilpīgi bagāžas nodalījumi nepieciešamajai tehnikai, lai ar tiem varētu pārvadāt glābšanas aprīkojumu, lai policistiem būtu galdiņi, pie kuriem aizpildīt protokolus un rakstīt ziņojumus. Mikroautobusos tie būs stacionāri galdi, bet vieglajos automobiļos – izvelkami vai saliekami.

 

Policijas departamenta budžetā šogad ir 221 miljons eiro, pērn tajā bija 210 miljoni eiro.

 

Foto: Ekrānšāviņš no Lietuvas medijiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.