Prokuratūras nodod tiesai krimināllietu pret dzērājšoferi par 3000 eiro kukuļa piedāvājuma izteikšanu policistiem

Prokuratūras nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu pret dzērājšoferi par 3000 eiro kukuļa piedāvājuma izteikšanu Valsts policijas darbiniekiem.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru LETA informēja, ka Rīgas rajona prokuratūras prokurore vienošanās kārtībā tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par kukuļa piedāvāšanu un nodošanas mēģinājumu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, apsūdzētajam nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu un neuzliktu administratīvo sodu.

Pagājušā gada 21.martā apsūdzētais, būdams 1,91 promiļu reibumā, vadīja automašīnu, kad to kādā Ādažu novadā ietilpstošā ielas krustojumā pārbaudes veikšanai apturēja Valsts policijas darbinieki.

Apsūdzētais vairākkārt VP darbiniekiem sniedza naudas banknotes, pirmstiesas izmeklēšanas laikā nenoskaidrotā apmērā, lūdzot nekonstatēt viņa pārkāpumu.

Policisti vairākkārt brīdināja apsūdzēto par šādas rīcības nepieļaujamību un paredzēto kriminālatbildību par kukuļdošanu.

Tomēr apsūdzētais neņēma vērā brīdinājumus un personiski diviem policistiem piedāvāja kukuli – sākotnēji 300 eiro apmērā, pēc tam 3000 eiro apmērā. Minētie darbinieki nepieņēma apsūdzētā piedāvājumu. Turpinot realizēt savu noziedzīgo nodomu, kas vērsts uz kukuļdošanu, apsūdzētais atvēra dienesta automašīnas priekšējās durvis, noliekot automašīnas salonā vienu 50 eiro un vienu piecu eiro banknoti.

Par apsūdzētā izteiktajiem kukuļa piedāvājumiem un kukuļa nodošanas mēģinājumu VP darbinieki paziņoja Operatīvās vadības nodaļai, kā arī noformēja par apsūdzētā pieļauto pārkāpumu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.