Mazākā Volkswagen niknākā versija varēs sasniegt gandrīz 200 km/h (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija Volkswagen gatavojas papildināt sava mazākā modeļa Up un vienlaicīgi arī markas sportisko GTI modeļu piedāvājumu ar jaunu modeli Up GTI.

Up GTI aprīkots ar 1,0 litru trīscilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 115 zirgspēku jaudu un maksimālo griezes momentu 200 Nm, kas pieejami 2000-3500 apgriezieniem minūtē. 100 km/h tikai 3,6 m garā un 997 kg smagā automašīna varēs sasniegt 8,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 197 km/h. 

Vācu auto žurnālisti ieskatījušies vēsturē un atzīmē, ka pats pirmais GTI modelis (Golf, 1976.gads) bija aprīkots ar piecus zirgspēkus vājāku motoru un spēja sasniegt „tikai” 186 km/h.

Lai GTI modeli padarītu atšķirīgu no pārējiem Up sugas brāļiem, Volkswagen izmantojis dubultās „sporta” svītras virsbūves sānos, sarkanu dekoratīvo šķērssvītru radiatora režģim, 17 collu GTI vieglmetāla riteņu diskus un auduma sēdekļus pārvalkus rūtotajā GTI stilā. Komplektā būs arī speciāls ātrumpārslēga uzgalis, GTI stila sliekšņu uzlikas, sporta stūre, melnas krāsas bagāžnieka vāks un difuzors, tonēti aizmugures sānu stikli, hromēts izplūdes sistēmas uzgalis, sarkanas bremžu skavas.

Up GTI aprīkots ar sporta piekari, kas pietuvina to ceļa virsmai par 15 mm salīdzinājumā ar standarta versiju un jau no rūpnīcas tiek piegādāts ar multimediju sistēmu, klimata iekārtu un komforta apgaismojumu salonam.

No papildaprīkojuma klāsta varēs izvēlēties melnas krāsas jumtu, kā arī modifikāciju ar četrām durvīm.

Volkswagen Up GTI pirmizrāde notiks GTI automobiļu saietā (no 27.05), ko Volkswagen ik gadu rīko pie Verteras ezera, bet tirgū tas nonāks 2018.gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.