Ukraiņi gatavo 700 000 eiro vērtu varenauto Himera Q (+ foto)

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā šonedēļ notiks ukraiņu inženieru un dizaineru izstrādātā varenauto Himera Q prezentācija.

Pagaidām projekta īstenotāji var uzrādīt vien pilnizmēra maketu, taču tālākie plāni ir nopietni, jo kā liecina izplatītais paziņojums, “galvenais mērķis ir konkurēt ar Bugatti un Pagani”.

Zināms, ka automašīna tiks aprīkota ar elektrisko spēka iekārtu un “īpašiem akumulatoriem, kas nodrošinās ne vien dinamisku paātrinājumu, bet arī iespaidīgu gaitas rezervi”. Himera Q ražošana tiek plānota, kādā no Eiropas autobūves kompāniju ražotnēm, lai gan vēlāk to varētu darīt arī Ukrainā, ja vien projekts pierādīs savu dzīvotspēju.  

Eksperti prognozē, ka sērijveida Himera Q visticamāk saņems aptuveni 1000 Zs jaudīgu elektrisko spēka iekārtu ar četriem elektromotoriem (katram ritenim viens), kas kupejai ļaus paātrināties līdz 100 km/h aptuveni trīs sekundēs. Piebildīsim, ka līdzīga konstrukcija un tehniskie dati ir arī horvātu varenauto Rimac Concept One, ar kuru viens no “The Grand Tour” vadītājiem – Ričards Hemonds, piedzīvoja tagad jau bēdīgi slaveno (FIA Hemondu apvaino par autosporta goda aptraipīšanu) avāriju Šveicē.

Ukraiņu varenauto cena būšot aptuveni 700 000 eiro.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.