“Kia Stonic” tēmē uz Eiropas tirgu (+ foto)

“Hyundai” sastāvā ietilpstošā Dienvidkorejas autobūves kompānija Kia prezentējusi mazo apvidus auto “Stonic”, kas veidots ar uzsvaru Eiropas tirgum.

“Kia Motors Europe” izpilddirektors Mihaels Kols ir pārliecināts, ka līdz 2020.gadam Eiropā pieprasījums pēc B segmenta krosoveriem apsteigs C segmentu, tādēļ arī “Stonic” konstruēts tieši šai automobiļu klasei un tirgū konkurēs ar “Opel Mokka X” un starta šāvienu gaidošo “Volkswagen T-Roc”.

Uz vienas platformas ar “Hyundai Kona” izgatavotais “Kia Stonic” ir 4,18 m garš, automašīnas dizains izstrādāts kompānijas dizaina centrā Frankfurtē, bet tehnika slīpēta jauno modeļu izstrādes nodaļā Riselsheimā. Bagāžas nodalījumā ietilpst 352-1155 litri.

Motoru piedāvājumā būs trīs benzīna un viens dīzeļdzinējs. Atmosfēriskie benzīna motori ar 1,2 un 1,4 litru tilpumu attīsta 84 un 99 ZS, bet 1,0 litru turbo agregāts 120 Zs. Vienīgais dīzeļdzinējs ar 1,6 litru tilpuma attīsta 110 Zs.

Dienvidkorejiešu krosovers iegūs multimediju sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu un “Apple CarPlay” un “Android Auto” atbalstu, eiropiešu braukšanas stilam atbilstoši noregulētu piekari, stūres iekārtu un elektronisko stabilitātes programmu.

“Kia Stonic” tirdzniecība sāksies šī gada rudenī.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.