Zināmi 2017.gada labākie motori; galvenais tituls “Ferrari”

Aizvadīts konkurss par 2017.gada Labākā motora (International Engine of the Year) nosaukumu. Galveno titulu ieguvis 3,9 litru V8 670 ZS (760 Nm) agregāts, ko uzstāda Ferrari 488 GTB un šī modeļa atvērtā tipa modifikācijai Spider.

Kopējā ieskaitē itāļu ražojums ieguva 251 punktu – par 35 vairāk nekā otrās vietas ieguvējs Porsche trīslitru sešcilindru turbo agregāts, ko izmanto 911 modelis. Reizē ar galveno titulu Ferrari motors plūca laurus arī kategorijās “Sportiskais motors” un “3 līdz 4 litru ieskaite”.

Žurnālistu balsojumā noskaidrojās, ka “Gada labākais jaunais motors” ir superauto “Honda NSX” izmantotā hibrīdiekārta ar 573 Zs kopējo jaudu (3,5 l Twin-Turbo sešcilindru benzīnnieks un trīs elektromotori), kas apsteidza Mercedes-Benz E-klases divlitru dīzeli un Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde 2,9 litru benzīna Biturbo agregātu.

Tesla Motors spēka iekārta uzvarēja kategorijā “Zaļais motors” un “Elektriskais motors”, bet “Ford EcoBoost” trīscilindru turbo jau devīto gadu pēc kārtas kļuva par labāko nominācijā ar darba tilpumu “līdz 1 litram”.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.