iAuto jau vairākus gadus secina, Līgo dienās policijas reidi visretāk sastopami 23. un 24. jūnijā

Lai gan Ceļu policija ik gadu Līgo svētkos sola pastiprinātu ceļu satiksmes dalībnieku uzraudzību un reidus, liela daļa autovadītāju pastiprinātu Ceļu policijas klātbūtni nav jutuši arī šogad – vai nu tā bijusi ikdienišķa ar atsevišķu pārkāpēju apturēšanu vai arī ceļā neviena ekipāža vispār nav sastapta.

Kā novēroja portāls iAuto.lv, šajās brīvdienās pieveicot vairāk nekā 600 km Vidzemes virzienā un Pierīgā, pastiprināta policijas klātbūtne netika manīta nevienā no brīvajām dienām. Izpalika pat slavenie Krasta ielas vai Berģu reidi, kad citās reizēs Ceļu policija pārbauda alkohola saturu izelpā visiem autovadītājiem bez izņēmuma. Varbūt bijām neīstajā laikā un neīstajā vietā? Tiesa, ziņu aģentūra LETA ziņo, ka 24. jūnija rītā ceļu policija Juglā apturējusi visus autovadītājus, kuri pa Brīvības gatvi devās centra virzienā.

Līdzīga pieredze arī iAuto.lv lasītājiem, kuri šo svētku laikā nav saskārušies ar pastiprinātu policijas klātbūtni. Vien pa kādai policijas auto vai motoekipāžai.

Valsts policija informē, ka 22. jūnijā par braukšanu alkohola reibumā aizturēti 17 autovadītāji, 23. jūnijā 14 autovadītāji, savukārt 24. jūnijā 22 autovadītāji. Savukārt satiksmes negadījumos jāņu dienā ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 2, bet cietis 21 cilvēks.

Salīdzinot ar Līgo svētku brīvdienām 2010. gadā, kad alkohola reibumā tika pieķerti 124 autovadītāji, varam uzskatīt, ka sabiedrība kļuvusi apzinīgāka. Tomēr pagājušajā gadā pieķerto transportlīdzekļu vadītāju skaits bija mazāks – 38 autovadītāji. 

Šo statistiku ietekmē arī svētku brīvdienu skaits. Ja 2010. gadā Līgo svētki iekrita trešdienā un ceturtdienā, tad šogad ir 3 brīvas dienas, pērn četras. Tādējādi cilvēki pēc svētkiem var atlicināt vienu vai divas brīvas dienas atžirgšanai, nevis sēsties pie stūres alus skurbulī, lai paspētu uz darbu 25. datumā. Arī šogad intensīvākā pēcsvētku satiksme un lielākais pārbaužu skaits būtu gaidāms 25. un 26. jūnijā, nevis svētku dienās.

Taču ne jau datumi ir iegansts šādai negatīvai statistikai, bet gan sabiedrības apziņa, ka sēsties pie stūres reibumā ir normāli un nekas jau nenotiks. Varam sist sev pa plecu – ‘re, kādi mēs malači’, nav ne asiņaino Jāņu (26 bojāgājušie 2000. gada Līgo svētku brīvdienās), gan mazāk braucam reibumā, bet ar to nevaram ieslīgt komfortā. Dzēruši joprojām braucam – trijās dienās 53!!! bezatbildīgi autovadītāji.

Un joprojām atklāts paliek jautājums, vai bija pastiprināta policijas kontrole, vai nebija, un kā tā izpaudās?  Padalies komentāros, vai šajos svētkos redzēji ceļu policiju darbībā?

Lasi vēl:

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.