Svētku brīvdienās pieķerti 70 dzērājšoferi, no kuriem trešdaļa stiprā reibumā

Svētku brīvdienās Valsts policija pieķērusi 70 dzērājšoferus, no kuriem trešdaļa bijusi 1,5 vai vairāk promiļu reibumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Valsts policijas Metodikas un analītiskās nodaļas priekšnieks Andris Locus.

Tas ir stāvoklis, kad “cilvēks vairs nedomā”, sacīja VP pārstāvis. Viņš minēja, ka iemesli tam, ka cilvēki sēžas pie stūres reibumā, ir dažādi – citiem ir problēmas ģimenē vai darbā, citiem vienkārši liekas, ka var nobraukt 300 metrus līdz veikalam. Salīdzinoši ar pērno gadu situācija gan esot uzlabojusies.

Locus atzīmēja, ka bijuši arī tādi šoferi, kuri pie stūres sēdušies no rīta, domājot, ka alkohols ir izgājis no organisma, tomēr tā gluži nav bijis. Ir bijuši autovadītāji arī 0,51 un 0,52 promiļu reibumā.

Tāpat četri autovadītāji pie auto stūres bija sēdušies narkotisko vielu iespaidā.

Locus gan atzīmēja, ka šogad svētkos bijis mazāk ceļu satiksmes negadījumu. Diemžēl trīs cilvēki tajos gājuši bojā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola raidījumā sacīja, ka darba mediķiem ir bijis daudz, lielākoties darbs palielinājies uz gūto traumu rēķina. Ja ikdienā mediķi saņem izsaukumus uz vidēji 200 traumu gadījumiem, Līgo dienā tādu bijis 348. Cilvēki savainojušies gan pie ugunskuriem, gan pie ūdeņiem, bijuši arī pieci aizrīšanās gadījumi ar gaļu, no kuriem viens beidzies letāli.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.