Meklē Latvijas ekonomiskāko kravas automašīnas vadītāju

Pirmo reizi Latvijā norisināsies Renault Trucks ekonomiskas braukšanas sacensības “Optifuel Challenge 2017”, kurās noskaidros labākos kravas automobiļu vadītājus, kuri noteiktu distances posmu spēs veikt patērējot vismazāk degvielas

Sacensībās tiek aicināts pieteikties ikviens kravas automobiļa vadītājs neatkarīgi no tā, kāda modeļa transportlīdzekli vada ikdienā.

“Optifuel Challenge 2017” ietvaros tiks pārbaudītas dalībnieku individuālās braukšanas prasmes, prognozējot situāciju uz ceļa un izmantojot kravas automašīnu, lai iespējami mazāk patērētu degvielu. Sacensību dalībniekiem jāveic noteikta distance pa koplietošanas ceļiem ar sacensību organizatora nodrošinātu Renault T480 kravas automašīnu ar 480 Zs jaudu, kas aprīkota ar Optidriver pārnesumkārbu, Optifleet telemātikas sistēmu un puspiekabi. Lai noteiktu ekonomiskāko autovadītāju, degvielas patēriņš tiks mērīts ar Optifleet telemātikas sistēmu. Vienāda degvielas patēriņa gadījumā uzvarētājs būs tas, kurš distanci paveicis īsākā laikā.

Latvijas kvalifikācijas braucieni “Optifuel Challenge” norisināsies no 11. – 21. jūlijam, bet Latvijas sacensību fināls – 22.jūlijā. Tad noskaidros labāko kravas autovadītāju, kurš iegūs iespēju doties sevi, savu uzņēmumu un Latviju pārstāvēt sacensību pasaules finālā, kas notiks 17.-19. oktobrī Madridē, Spānijā. Pieteikšanās un sacensību nolikums atrodams Renault Trucks mājaslapas (renault-trucks.lv) aktualitāšu sadaļā. Jāņem vērā, ka sacensībās varēs piedalīties 60 dalībnieki.

“Lai cik modernas būtu kravas automašīnas tehnoloģijas, viens no vissvarīgākajiem faktoriem transporta degvielas ekonomijas nodrošināšanā ir autovadītājs. Ekonomiska braukšana ir gan labvēlīga videi, gan izdevīga transporta uzņēmumiem. Ļoti svarīga ir autovadītāju attieksme un zināšanas par ekonomisku braukšanu. Autovadītāji, kas prot braukt ekonomiski, uzņēmumiem ļauj ievērojami samazināt izmaksas,” uzsver “Volvo Truck Latvia” rīkotājdirektors Endrjū O’Bruks (Andrew O’Brooks).

Sacensībās tiek piedāvāts plašs un iespaidīgs balvu fonds. Turklāt vērtīgus apbalvojumus iegūs ne tikai auto vadītāji, bet arī viņu darba devēji. Latvijas fināla uzvarētājs iegūs gan iespēju doties uz finālu Spānijā, gan arī IPhone SE. Tikmēr otrās vietas ieguvējs – dāvanu karti 150 eiro vērtībā Volvo Truck Latvia aksesuāru veikalā, bet trešās vietas ieguvējs – Renault Trucks jaku. Jāpiebilst, ka gan dalībnieki, gan viņu darba devēji iegūs Renault Trucks diplomus, kuri apliecinās dalību sacensībās un uzrādīto rezultātu.

Savukārt sacensību pasaules fināla Top3 kravas autovadītāji iegūs dāvanu kartes sākot no 1000 līdz 600 eiro vērtībā. Tajā pašā laikā uzvarējušā auto vadītāja darba devējs iegūs jaunu Renault T480 automašīnu, bet otrās un trešās vietas ieguvēju darba devēji – dāvanu kartes sākot no 2500 līdz 5000 eiro vērtībā Renault Trucks mazumtirdzniecības tīklā. Turklāt visi Top3 finālisti un viņu darba devēji saņems balvā ceļojumu uz Renault Trucks rūpnīcu.

Renault Trucks “Optifuel Challenge” sacensības norisinās kopš 2012. gada un ik pēc diviem gadiem tiek noskaidrots labākais ekonomiskas braukšanas autovadītājs pasaulē. Šogad tiek prognozēts ka vairāk kā 2500 autovadītāju no 30 valstīm sacentīsies, lai iegūtu ekonomiskākā kravas automobiļa vadītāja titulu un citas vērtīgas balvas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.