Stilīgais dienvidnieks Seat Arona – jauns krosovers uz Ibiza bāzes (+ foto)

Volkswagen koncerna sastāvā ietilpstošais Spānijas autoražotājs Seat atklājis savu jaunāko modeli –stilīgo krosoveru Arona, kas izgatavots uz kompaktā hečbeka Ibiza bāzes.

4,14 m garais Arona ir mazākais krosovers, kas tapis uz Volkswagen MQB platformas. Pareizāk sakot, Arona pamatā ir MQB-A0 inženiertehniskais risinājums, kamēr 5 cm garākais Audi Q2 izmantojis MQB-A1.

Vizuāli Arona atgādina augstumā pastieptu un muskuļus uzaudzējušu Ibiza, bet praktiskie ieguvumi ir augstāks klīrenss, lielāks bagāžas nodalījums (400 l), vairāk vietas pasažieru galvām un kājām. Krosovers ir aptuveni 8 cm garāks un 10 cm augstāks nekā hečbeks un arī vadītāja sēdpozīcija ir 5 cm augstāka.

Motoru klāstā būs 1,0 litru TSI benzīna agregāts ar 95 vai 115 Zs, 1,5 litru motors ar 150 Zs, kā arī 1,6 litru TDI dīzelis ar 95 vai 115 ZS. Visi agregāti ar turbīnu, degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un Start-Stop tehnoloģiju. 2018.gada vidū tiem pievienosies dabasgāzes variants ar 1,0 TSI motoru un 90 Zs jaudu.

Vizuālo atšķirību skaitā melni un sudrabotie virsbūves elementi, virsbūves apakšas aizsargi, X-veida dekors C-balstam, virsbūves krāsas vai pēc izvēles pelēks, melns vai oranžs jumts, pavisam 68 dažādi krāsu, elementu, dekoru un aprīkojuma detaļu varianti.

Automašīnas salons, ieskaitot instrumentus, gandrīz pilnībā kopē Ibiza.

Tehnisko palīgu klāstā sadursmes novēršanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, City pilsētas ārkārtas bremzešanas sistēma, distances uzturēšana, atpakaļskata kamera, 8 collu skārienjutīgs ekrāns, aklās zonas asistents, Apple CarPlay un Android Auto atbalsts. No papildaprīkojuma saraksta var izvēlēties Beat mūziku, komforta apgaismojumu (sarkans vai balts). 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.