Google testē bezpilota kravas auto – pieejami pirmie prototipa attēli

Vairāki autobūves jaunumiem veltīti interneta resursi ievietojuši attēlus ar Google bezpilota kravas auto, ko tehnoloģiju gigants izstrādā kopā ar kompāniju Waymo.

Par to, ka Waymo strādā pie šāda projekta kļuva zināms salīdzinoši nesen un, lūk arī pierādījums – testu prototips, kas izgatavots uz Peterbilt 575 bāzes. Redzams, ka automašīna apgādāta ar vairākām kamerām, skeneri un sensoriem, kas ļauj tai pārvietoties bez šofera palīdzības, taču nekādu citu informāciju Waymo nesniedz.

Google nav vienīgā kompānija, kas nodarbojas ar bezpilota kravas auto   tehnoloģiju izstrādes. Zināms, ka līdzīgs mērķis ir arī amerikāņu elektroautomobiļu ražotājam Tesla, kopbraukšanas pakalpojumu piedāvātājam Uber un par krievu KAMAZ, kas šādu tehniku testē, izmantojot trīsasīgos armijas Kamaz-5350.

Aizokeāna mediji atzīmē, ka šī brīža kravas automašīnu bezpilota braukšanas sistēmas paredzētas tam, lai automobilis spētu patstāvīgi virzītos garos, taisnos ceļa posmos, kas tādā gadījumā samazinātu šofera slodzi un ļautu vadītājam ilgāk atpūsties.

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.