Peugeot PureTech dzinējs atzīts par labāko 2017. gadā

Vakar Vācijas pilsētā Štutgartē 19.reizi notika labākā dzinēja apbalvošanas ceremonija “Engine of the Year”, kuras laikā starptautiskā autožurnālistu žūrija jau trešo gadu pēc kārtas kategorijā benzīna 1-1,4 litru tilpuma dzinēji par labāko pasludināja turbodzinēju Peugeot PureTech.

Group PSA pārnesumkārbu un ritošās daļas attīstības nodaļas vadītājs Kristians Šapels saka: „Šī godalga apstiprina mūsu benzīna dzinēju neatkārtojamo kvalitāti un produktivitāti. Mēs turpināsim mūsu iekšdedzes dzinēju optimizāciju, lai panāktu vēl lielāku efektivitāti un draudzīgumu videi.”

Žūrija vērtē dzinējus pēc dažādiem kritērijiem: degvielas patēriņa, darba vienmērīguma, trokšņa līmeni, komforta braukšanas laikā. Dzinējs Peugeot saņēma uzslavas, pateicoties tā ražīgumam īpaši pie zemiem apgriezieniem. Dzinēju PureTech pastāvīgā attīstība ļauj Peugeot ieņemt līdera pozīciju Eiropā CO2 emisijas jomā un nodrošina viszemāko degvielas patēriņu vairākos automobiļu segmentos.

Šie dzinēji pieejami divās versijās – ar 110 un 130 zirgspēku jaudu. Dzinēji PureTech 110 un 130 tiek izmantoti modeļos Peugeot 208, 308, 2008, 3008 un 5008, kā arī citās Group PSA ražotajos automobiļos.

Kopš 2014. gada, kad šie dzinēji tika laisti tirgū, rūpnīcās Francijā un Ķīnā ir saražoti vairāk nekā 850 000 vienību.

Godalgu par gada labāko dzinēju piešķir britu žurnāls Engine Technology International. Žūrija sastāv no 58 žurnālistiem, kas pārstāv 32 valstis.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.